// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mark Frost: Paladin Profetien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Science fiction

Mark Frost: Paladin Profetien

Skrevet af den 4. september 2013 – 07:14Ingen kommentarer

Will lever et omflakkende liv med sine forældre. De bor kun få år i hver by før de flytter. Altid tidsnok til at Will ikke når at få nogle venner. Hvilket ikke generer ham alt for meget. Det prøver han i hvert fald at bilde sig selv ind.

Heldigvis har han det rigtigt godt med sine forældre. Selv alle farens regler er han glad for. Måske fordi reglerne for det meste afslører et filosofisk livssyn, der på visse punkter gør hverdagen lidt nemmere, men reglen om ikke at vække opmærksomhed, får han efterhånden svært ved at efterleve. Det er ikke bare hans evne til at løbe hurtigt, der er svær at skjule, endnu svære er det, når andre folks tanker dukker op i hans hoved. Men det går først helt galt, da han pludselig finder ud af, at han bliver jagtet af sortklædte mænd og noget langt mere skræmmende. Heldigvis står han ikke alene overfor farerne. En sær person dukker op ud af det blå og hjælper ham.

Da det hele brænder på, viser det sig, at en eksklusiv kostskole tilsyneladende er sidste redning. Men hvis Will troede, at skolen med de specielle elever, ville bringe ham ud af problemerne, sker der nærmere det omvendte. Heldigvis står han ikke alene, men får hurtigt venner, der står ved hans side, da alting spidser til.

Siden Harry Potter serien sluttede har talrige forsøgt at gøre succesen efter med mere eller mindre held. Paladin Profetien er en fed blanding af fantasy og sci-fi, der rammer en verden fyldt med spænding, mysterier og venskab, der smager stærkt og godt henad Harry Potter. Især er spændingen og mystikken af den bedste slags. Allerede fra de første sider er bogen så fængende, at man ikke kan andet end at læse og glemme verden omkring sig. Så den er perfekt til en ellers lidt kedelig sommerdag i solen – bare husk at aftale med de gamle, at du er i en anden verden og først er tilgængelig, når bogen er færdig. For når Will begynder at opdage sine specielle evner og de sorte mænd er efter ham, bliver der lukket op for en verden, hvor videnskab erstatter magi, hvor sproget og action scener minder om en hårdtpumpet amerikansk actionfilm af den fede slags og hvor farten ikke er et dække over at tingene ikke er tænkt ordentligt igennem. Tværtimod. Her går teknologi, genetik og mystik op i en højere enhed, som ellers kendes fra hardcore sci-fi bøger og de bedste superhelte tegneserier.

Paladin Profetien. Bog 1. Mark Frost. 488 sider. Høst & Søn.2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.