// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlie Highson: Monsteret fra dybet, Young Bond 1 / James Bond Junior
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Charlie Highson: Monsteret fra dybet, Young Bond 1 / James Bond Junior

Skrevet af den 23. juli 2013 – 15:02Ingen kommentarer

En dreng med en fiskestang i hånden sniger sig gennem det skotske højland og ind under et hegn, ind til en sø hvor det var fantastisk at fiske før i tiden. Før den nye godsejer hegnede det hele ind. Drengen finder hurtigt ud af, at der er noget helt galt.

Imens er den unge James Bond startet på kostskolen Eton. En skole der på alle måder er barsk og gammeldags. Hvilket ikke bliver mindre iøjefaldende, af at tiden er lige efter første verdenskrig. En tid hvor mange døde, men også en tid hvor der blev gjort mange fremskridt. Især inden for fremstilling af våben. Våbenindustrien viser sig at være et område James Bonds far har bidraget til, men det er han ikke alene om, en vis godsejer har også tjent sin formue ved at lave våben. Nu er krigen slut og efterspørgslen på våben daler og hvad skal man så bruge sin formue til, hvis man er en krigsgal godsejer?

Det viser sig, at godsejerens søn George også går på Eton. George lærer James alt om at blive mobbet og da James endeligt skal væk for at besøge sin faster, kan han ikke vente med at slippe af med sin plageånd. Det viser sig dog hurtigt, at både George og James er på vej mod Skotland. På vej mod herregården ved søen. En sø der gemmer uhyrligheder, der vil opæde mindst en dreng.

James Bond Junior beskriver godt, hvordan det er at være på kostskole og hvordan verden så ud lige efter første verdenskrig. Der er masser af lækre detaljer med gammeldags maskiner. Især bliver der gået godt i detaljer med biler. Man får en rigtigt god forklaring på James begejstring for den bil, der senere vil blive ombygget til hans mest kendte agentbil, nemlig Aston Martin DB5, men mest af alt giver bogen et fedt billede af James Bond før han blev en helt. Her er James bare en knægt, nok en del mere modig end den gennemsnitlige dreng, men ikke udstyret med vilde evner der ville gøre ham utroværdig.

Oplevelserne på kostskolen er fint fortalt, men når først James kommer til Skotland sker der virkeligt noget – udover en masse hæsblæsende action, bliver der også introduceret pigen Wilder, der er så vild at hun giver James kam til håret.

Hvis du syntes, at Cherub – serien med børneagenter – er fed, så vil du helt sikkert også blive glad for at stifte bekendtskab med børneudgaven af den agent, der startede det hele. Bond. James Bond.

Charlie Highson, Monsteret fra dybet, Young Bond 1, 358 sider, Forlaget Stella, November 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.