// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Suzanne Collins: Gregor i underlandet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Suzanne Collins: Gregor i underlandet

Skrevet af den 2. juli 2013 – 07:17Ingen kommentarer

Det er drønende hedt. De andre børn og unge er taget på sommerlejr, men ikke Gregor. Han er nødt til at passe sin toårige lillesøster, mens moren arbejder.

Sådan var det ikke tidligere. Dengang Gregors far stadigt var der, arbejdede moren ikke så meget og bedstemoren var ikke senil. Alle andre tror, at Gregors far er stukket af med en anden kvinde, men Gregor kan ikke opgive tanken om at han er forsvundet mod sin vilje og at han en dag kommer tilbage. Han tillader dog ikke sig selv at tænke for meget på alt det han savner, i stedet fokuserer han på de daglige gøremål. Men da Gregor en dag går i kælderen for at vaske tøj med sin lillesøster, tager sagerne en uventet drejning. Den toårige pige åbner en lem i væggen, læner sig forover og forsvinder, før Gregor kan nå at gøre noget. Uden at tøve kaster han sig efter og hvirvler gennem luften i et endeløst øjeblik.

Gregor kommer til sig selv omgivet af sære væsner. Eller rettere sagt: kæmpe store biller. Kakerlakker på størrelse med mennesker. De talende kakerlakker kan ikke helt finde ud af, om de skal aflevere ham til menneskerne eller rotterne. Rotter, der lige som kakerlakkerne, er kæmpestore og intelligente. Til alt held for Gregor, er kakerlakkerne ikke krigeriske væsner som rotterne og han bliver ført til underlandets mennesker. Underlandets mennesker viser sig at være helt anderledes end dem han kender fra overfladen og Gregor længtes efter at komme hjem. Lige indtil han får at vide, at hans far bliver holdt fanget af rotterne. Nu har Gregor intet valg og sammen med en lille umage sammensat grupper rejser han ind i fjendeland – kun bevæbnet med en lommelygte og en dåsecola!

Fem år før Suzanne Collins skrev The Hunger Games, kom hendes debut Gregor i underlandet. Bogen har med sin tur ned i hullet til en verden inde i vores verden stærke paralleller til Alice in wonderland og Jules Vernes Rejsen til jordens indre. Beskrivelsen af hvordan denne verden fungerer og dens opbygning, er godt skruet sammen. Gregor i underlandet er dog ikke lige så velskrevet og overraskende som The Hunger Games. De fleste elementer i bogen er set før, men som underholdning er bogen fint skruet sammen, så man læser den gerne og det er svært ikke at blive rørt, når tingene spidser til.

Gregor i underlandet
er den første bog i en serie og de næste bind vil afsløre, om udgivelsen udelukkende er underholdning, der rider på ryggen af The Hunger Games succes, eller om Gregor i underlandet kan stå på egne ben.

Suzanne Collins, Gregor i underlandet, 254 sider, 2013, Gyldendal

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.