// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maya Banks: Gnist
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Maya Banks: Gnist

Skrevet af den 1. juli 2013 – 07:31Ingen kommentarer

Gnist er en erotisk roman, der tager sit udgangspunkt i dominans- og bondageverdenen. Det er erotik, der handler om overmagt, men også om tillid og gensidig afhængighed. Det kunne være spændende og yderst pirrende, men allerede på de første sider ødelægges historien af klicher, der vil få lægeromaner til at fremstå som prisvindende litteratur. Det er ærgerligt.

Historiens hovedpersoner er papirstyndt beskrevet: Mia er den kvindelige hovedperson. Hende vender jeg tilbage til. De andre personager er Ash og Gabe, som er brødre og hovedrige forretningsmænd. Sammen med Jace, der er Mias storebror, har de startet et hotelimperium. Forfatteren lader os vide, at de er rige, meget rige. Desuden er de ’vant til at få, hvad de vil have’ og har jernhårde buler i de ’dyre’ bukser, når de går på natklub, og ser liveshows og så videre. Det er både kedeligt og forudsigeligt.

Mia arbejder deltid på et konditori, selvom hun har både mulighed og uddannelse til at tage et almindeligt fuldtidsjob, så gør hun det ikke. Hun bliver forsørget af broderen og kan ikke tage et voksen-job på grund af ’sine vrangforestillinger om Gabe’. Derfor drøner hun i stedet rundt i knep-mig-sko, bliver revet i håret og taget på skriveborde. Gaaaab!

Der udvikler sig selvfølgelig intriger mellem Mia og Gabe og mellem storebroderen Jace og den hårdhændede elsker. Men alt ender godt, for Gabe bombarderer Mia med blomster og gaver. Mia eeeelsker Gabe, og de beslutter sig for at lave et barn. Gab, så er den bog heldigvis slut.

Gnist er klogt lanceret som en forbedret udgave af den kendte og afholdte erotiske Fifty Shades, men dens klicher ødelægger efter min mening det dybe erotiske. Gnist er den første bog i Breathless triologien, men bliver den sidste, jeg læser i serien.

Maya Banks, Gnist, Pretty Ink. / Rosinante, 381 sider, April 2013

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.