// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brian Holm og Tonny Vorm: Sportsdirektøren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sportslitteratur

Brian Holm og Tonny Vorm: Sportsdirektøren

Skrevet af den 3. juni 2013 – 10:10Ingen kommentarer

I sin tid som professionel cykelrytter stod han herhjemme i skyggen af Bjarne Riis og Rolf Sørensen. Men i rollen som sportsdirektør er Brian Holm trådt frem på scenen og blevet en af de store kanoner.

Det kommer klart til udtryk i bogen ”Sportsdirektøren”, hvor vi følger Holm og HTC-Highroad holdet gennem hele 2011-sæsonen, som kulminerer, da Holm’s ”dreng” Mark Cavendish vinder VM i København.

Holm fortæller lige ud af landevejen hvordan unge cykelryttere efter hans mening skal håndteres, ligesom vi får hans uforbeholdne mening om holdejer Bob Stapleton, Bjarne Riis, Jørgen Leth og meget andet mens vi følger med over skulderen i sportsdirektørbilen til det ene cykelløb efter det andet.

Brian Holm skrev i 2002 bogen ”Smerten – glæden”, som er hans erindringer fra livet som professionel cykelrytter. ”Sportsdirektøren” er ikke anden del af Brians Holms erindringer om den anden halvdel af hans professionelle liv. Det er derimod et nærbillede af en bestemt tidsperiode – 2011-sæsonen.

Hvis man vil lære mennesket Brian Holm endnu bedre at kende, så kan det varmt anbefales at læse ”Den sidste kilometer”, der handler om Holms kamp mod kræften. En stærk og rørende fortælling.

”Sportsdirektøren” er naturligvis (gudskelov) en helt anden historie. Men for cykelsportsinteresserede er det stadig en meget læsværdig fortælling om livet i orkanens midte. Det nu lukkede HTC-Highroad hold var nemlig det mest vindende hold i 2011 med superstjernen Mark Cavendish i midten. Og netop Cavendish er Brian Holm en slags faderfigur for, og det gør historien ekstra spændende, at det netop er supersprinteren og verdensmesteren, som Holm arbejder tættest samme med.

Brian Holm og Tonny Vorm: Sportsdirektøren. People’s Press. 2012. 234 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.