// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » På sporet af 2007 – årbog om danske jernbaner
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erhvervsliv, Opslagsværk

På sporet af 2007 – årbog om danske jernbaner

Skrevet af den 7. januar 2008 – 22:15Ingen kommentarer

Igen i 2007 var jernbanen en historie værd: Forsinkelser, skinneproblemer, dæmningsproblemer, IC4. Ja, listen over jernbanens ulyksaligheder i Danmark i 2007 er lang og På sporet af 2007 giver en ganske glimrende beskrivelse af årets gang i togets Danmark.

Årbogen er efterhånden udkommet i 20 år og er bygget op efter samme skabelon: Først er der en krønike over begivenhederne og efterfølgende 68 siders med billeder og kortere fortællinger. Undervejs bliver det til to interviews med personer, der arbejder med infrastrukturen i Danmark. I årets udgave er det med professor i trafikmodeller Otto Anker Nielsen og ph.d. studerende Alex Landex fra Center for Trafik og Transport på DTU og med direktør Mikael Lanager fra HHJ (Odderbanen).

2007 er særlig værd at huske fordi, DSB’s nye IC4-tog endelig komme regulær drift, ganske vist som regionaltog i Østjylland, ringbanen rundt om København blev indviet – og det har resulteret i en fordobling af passagerantallet, og fordi første del af metroanlægget i København blev færdigt med færdiggørelsen af banen til Kastrup Lufthavn.

Billeddelen er fornem med 160 farvefotos, udvalgt blandt mere end 4.000 billeder, som danske amatørjernbanefotografter har taget. Bogen er et must for alle der interesserer sig for jernbanen i Danmark.

På sporet af 2007 – årbog om danske jernbaner. Redigeret af Jan Forslund. Forlaget Holsund, 2007.