// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Einar Enemark og Anders Houmøller Thomsen: Manden der var MC Einar
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Musik

Einar Enemark og Anders Houmøller Thomsen: Manden der var MC Einar

Skrevet af den 13. maj 2013 – 16:43Ingen kommentarer

Kan man godt være én type person udenpå og en helt anden indeni? Ja, det kunne Einar Enemark i hvert fald i et par år. Uden på var han den enormt populære danske rapper, MC Einar, der var en af de første til at rappe på dansk og som beskrives som et af de allerstørste koryfæer på den danske rapscene.

Men indeni var han den generte og sky Einar Enemark, der stammede noget så voldsomt og havde et selvværd lige så lille som MC Einars popularitet var stor.

Livet på toppen af rap-rangstigen varede kun få år, og i virkeligheden var Einar blot et instrument for sangskriveren Nikolai Peyk. Einar forsumpede mere og mere og blev til sidst, efter et LSD-trip på Roskilde Festival, indlagt på den lukkede med en psykose.

”Manden der var MC Einar” er en hudløs ærlig biografi om Einar Enemark og hans alter ego MC Einar. Fans af sidstnævnte skal indstille sig på, at bogen ikke er et portræt af MC Einar og at perioden som rapmusikkens nummer ét kun fylder meget lidt i bogen. Einar Enemark går ikke i detaljer og fortæller anekdoter fra tour-livet. Han lægger tværtimod afstand til MC Einar-tiden, hvor han i virkeligheden ikke var den, han gerne vil være.

Var man fan af MC Einar i slutningen af 1980’erne og starten af 1990’erne, så er det meget interessant at læse om hvad der i virkeligheden foregik inde bag facaden, og om hvor det store rapikon er i dag. Kender man ikke MC Einars musik, er tiden bedre brugt på noget andet.

Einar Enemark og Anders Houmøller Thomsen: Manden der var MC Einar. People’s Press. 2011. 201 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.