// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Skjoldager: Truslen indefra – de danske terrorister
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Morten Skjoldager: Truslen indefra – de danske terrorister

Skrevet af den 12. maj 2013 – 16:28Ingen kommentarer

Journalist Morten Skjoldager tegner med udgangspunkt i tre af de seneste år største danske terrorsager et meget interessant billede af en gruppe danske terrorister, der alle har det tilfælles, at de er født og/eller opvokset i Danmark. De såkaldte ”hjemmegroede” terrorister bliver et mere og mere almindeligt fænomen. Ikke kun i USA, men også i lande som Danmark.

Skjoldager bruger terrorsagerne fra Vollsmose, Glasvej og Glostrup til at tegne et billede af et yderligtgående fundamentalistisk islamistisk miljø, hvor en række rabiate prædikanter er med til at påvirke unge mænd, der ofte har levet helt almindelige liv i Danmark. Men efter at have mødt de rabiate prædikanter skifter de pludselig karakter og bliver stærkt troende. Det fører ofte til, at de starter med at se Al-Qaeda videoer på nettet medhenrettelser af vantro vesterlændinge. Og derfra udvikler det sig til planlægning af terrorisme.

Men på det tidspunkt er PET for længst med på en lytter, og i Glasvej-sagen havde efterretningstjenesten sågar installeret skjulte kameraer i de terrormistænktes lejlighed.

Morten Skjoldager lægger hovedvægten på Glostrup-sagen, som han tydeligvis selv har fulgt tættest i sit arbejde som journalist på Politiken. Vollsmose-sagen berøres kun overfladisk. Men den er som bekendt også allerede beskrevet i detaljer i en selvstændig bog. Glasvejssagen berøres også kun overfladisk. Men det gør i og for sig ikke noget. For sagerne er med til at trække den røde tråd knivskarpt op og give klare eksempler på hjemmegroede terrorister, deres motivation og deres handlinger.

”Truslen indefra” hejser et vigtig flag i terrordebatten og henleder opmærksomheden på, at terrorister ikke kun findes i Afghanistans bjerge, men også kan findes i Herlev eller på Frederiksberg.

Morten Skjoldager: Truslen indefra – de danske terrorister. Lindhardt & Ringhof, 2009. 320 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.