// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Hesseldahl: En tid til at dø
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Morten Hesseldahl: En tid til at dø

Skrevet af den 29. april 2013 – 09:34Ingen kommentarer

Morten Hesseldahl leverer en klassisk og velskrevet thriller med ”En tid at dø”. Der er international storpolitik, bizarre lejemordere, storkapital og fristende kvinder. Og i bedste danske tradition har vi en amatør, der pludselig viser sig at kunne træde i karakter som en handlekraftig helt.

Kasper er præst og er kommet i klemme i Afghanistan, hvor han med gevær i hånd redder en dansk soldat og efterfølgende udviser en lidt vel ukirkelig begejstring for krigshandlinger og heltemod. Og ud af den danske folkekirke ryger han med kun tre måneders aftrædelsesgodtgørelse.

Hans bror Jonathan er anderledes ved muffen som medskaber af bank-successen Pegasus. Her er der rejst gevaldige summer til det søde liv, men også til Jonathans idealistiske drømme om at gøre noget ved den ulykkelige situation i det fiktive afrikanske land Abu Sidre. Et statskup er under opsejling, og Jonathan vil kaste alt ind på oppositionen. Men situationen tilspidses, da han forsvinder, og en skruppelløs blond lejemorder slår til i de københavnske gader.

Kasper beslutter sig for at gøre brorens ambitioner til sine egne, koste hvad det vil. Missionen bliver bestemt ikke uden omkostninger, men heldigvis har Kaspers færden i Afghanistan lært ham et og andet. Og det har givet ham gode venner, der ved hvordan man håndterer gevær og granater.

”En tid til at dø” er Hesseldahls roman nr. fire, og den er helstøbt, velskrevet og læseværdig.

Morten Hesseldahl, En tid til at dø, Modtryk, 2013, 307 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.