// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Semple: Hvor blev du af Bernadette
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Maria Semple: Hvor blev du af Bernadette

Skrevet af den 19. april 2013 – 07:34Ingen kommentarer

Denne her bog skal man være meget varsom med at beskrive, for det er svært at skrive noget, som yder den retfærdighed. Jeg vil gøre et helhjertet forsøg, men jeg vil også inden min anmeldelse sige til dig, at uanset hvad du får ud af denne her anmeldelse, er du nødt til at læse bogen. Den er fuldstændig anderledes. Og fuldstændig vidunderlig!

Grunden til det er svært er, at den er lidt mærkelig. Og derfor vil en gengivelse af handlingen muligvis også fremstå mærkelig, og så vil du måske misten lysten til at læse den. Måske lidt som jeg selv følte, da jeg sad med den i hånden, havde læst bag på og skulle tage mig sammen til at komme i gang. Jeg gad ikke helt. Men hvor var det godt, at jeg gjorde det.

Bernadette er en succesfuld arkitekt, der er bredt kendt for sin kreative tilgang til arkitekturen, men efter et nederlag, vælger hun at lægge faget på hylden og hellige sig sin familie, som netop efter flytter til Seattle fra Los Angeles, da hendes mand har fået et rigtig godt job.

Bernadette kan dog ikke helt falde til i Seattle, og hun bryder sig ikke om de andre mødre fra skolen og på sin egen lidt klodsede og meget humoristiske måde, får hun lagt sig ud med stort set dem alle sammen. Derudover udvikler hun stille og roligt en voldsom social fobi, som hun dog løser ved at hyre en virtuel assistent over nettet, som sidder i Indien og ordner alle hendes sager, helt uden at hendes mand kender til det. Men da hendes meget dygtige datter Bee kommer hjem med en karakterbog fuld af topkarakterer og vil indløse den eksamensgave, som hendes forældre har lovet hende, kommer Bernadette i problemer. For Bee ønsker sig et krydstogt til Antarktis sammen med sin mor og far.

Herefter starter en hæsblæsende kamp for at finde en løsning på, hvordan hun skal indfri sin datters ønske og måske endda komme helt uden om… Og lige pludselig forsvinder hun. Bogen fortælles af Bee, der leder efter sin mor.

Den er morsom, ærlig, hjertelig og utrolig sjov.

Maria Semple, Hvor blev du af Bernadette, Gads forlag, 19. april 2013, 318 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.