// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Nilaus: Mission 1 – Undercover på nettet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Henrik Nilaus: Mission 1 – Undercover på nettet

Skrevet af den 2. februar 2013 – 07:58Ingen kommentarer

Sander kan skrive som en voksen, Asger er god til computere og Paprika tør kaste sig ud i ukendte sager. Tilsammen danner de for sjov detektivbureauet APS. Asger får hurtigt lavet en hjemmeside og Sander beskriver overbevisende hvad de kan.

Alligevel bliver de ret overraskede, da de får en mail om en detektivopgave. En opgave de to drenge ikke er meget for at tage. Men Paprika får dem overbevist og snart er de på vej til Sønderjylland, hvor de skal opklare, hvem der på blodig vis dræber en bondes får. I Sønderjylland får de lov at bo hos en bonde med en bidsk ged i stuen og hvor toilettet er en spand, så hver dag må de cykle til den nærmeste by og låne toilettet på kirkegården.

Her kommer graveren dog efter dem, fordi nogle har tegnet omvendte kors på gravstenene. Langt værre end en sur graver bliver det, da de tre børn sniger sig ud til en gård ved nattetide, her hentes der mystiske sække og blodtørstige hunde bliver mere end ualmindeligt nærgående. Ganske langsomt finder de tre ud af at livet som detektiv både er ubehageligt og til tider ret nervepirrende. Det viser sig hurtigt, at der ikke bare er et mysterium der skal opklares, men indtil flere.

Det er svært at lave realistiske krimier med børn som detektiver – for i virkelighedens verden er det ganske få voksne, der tager børn alvorligt, når det handler om at opklare kriminalitet. Henrik Nilaus har lavet en historie, hvor tre ganske almindelige børn opklarer kriminalitet og får penge for det, ved at udgive sig for at være voksne. Resultat er en bog, der visse steder er ret sjov og til tider spændende. Men der er for mange gentagelser, hvor man hører hvor besværligt det er at være detektiv, så for mig bliver det realistiske lidt for kedeligt. Men det kan sagtens være at du har en anden opfattelse, især hvis du ikke mest læser horrror og fantasy som jeg gør. Undercover på nettet skal nok finde sine fans, jeg er bare ikke en af dem.

Henrik Nilaus, Mission 1 – Undercover på nettet, Gyldendal, 202 sider, 2012, Målgruppen 10-13 år

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.