// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jussi Adler-Olsen: Marco effekten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jussi Adler-Olsen: Marco effekten

Skrevet af den 31. december 2012 – 14:07Ingen kommentarer

Marco_effektenÅrets sidste anmeldelse fra min hånd, bliver af en af årets bedste bøger. Jeg har ventet længe på næste udspil fra Jussi Adler-Olsen og endelig her i december udkom ”Marco effekten”.

Marco er 15 år og opvokset i en sigøjnerklan præget af lederen Zolas enevælde. Zola er Marcos farbror og skyer ingen midler for at få penge ind til klanen, gennem tiggeri, gadetyveri og anden kriminalitet.
Marco er god til det, men stiller for mange spørgsmål og han ender med at gøre det umulige – han flygter fra Zola. Under flugten opdager han flere uhyggelige hemmeligheder, som Zola står bag og han lever et liv i vild flugt.

Marcos historie krydser veje med Carl og kollegerne fra Adeling Q og en hæsblæsende historie er i gang og umulig at lægge fra sig. Carl er tilbage på sin pind, lige brovten og negativ som vi efterhånden kender ham, men Carl er også præget at de angstanfald der rammer ham ud af det blå. Han er på en følelsesmæssig rutsjetur både i forhold til privatlivet, hjemmefronten og arbejdet. Men hans team med Rose og Asad, holder sammen på ham, når det er svært.

Sidehistorien med Marco er uhyggelig godt skrevet – den rammer plet og er meget vedkommende for den overordnede sammenhæng i hele bogen. Jeg er vild med Carl Mørck og jeg er vild med den lune tone der kendetegner Jussi Adler-Olsen. Han skriver så spændingen hele tiden er på sit højeste – uden at det bliver for voldsomt eller grotesk.

Jeg håber du har fået 5. bind om Afdeling Q i julegave – ellers må det være et nytårsfortsæt at den skal købes, som det første i det nye år. Den er fortræffelig!

Jussi Adler-Olsen, Marcoeffekten,Politikens Forlag, 512 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.