// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sony / J. K. Rowling: Book of Spell – Wonderbook
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sony / J. K. Rowling: Book of Spell – Wonderbook

Skrevet af den 3. december 2012 – 13:31Ingen kommentarer

Normalt kan Hogwarts skole for Heksekunstner og Troldmandskab kun nås gennem bøgerne eller via filmene om Harry Potter.

Men der er også mere interaktive alternativer: På iPad eller via Xbox eller Playstation 3 kan man købe spil, der lader børn og barnlige sjæle udforske J.K. Rowlings magiske univers.
Og nu er der så Wonderbook til Playstation 3 – en sjov blanding mellem bog og spil, som tager udgangspunkt i samme univers, der har fanget millioner af nysgerrige læsere og spillere.

Gennem spillet og bogen, som er en introduktionsbog til magi af den kendte heks Miranda Goshawk, kommer du til at kende de fleste af de trolddomme og besværgelser som Harry Potter og hans jævnaldrende lærer på Hogswarts. Lyder det spændende? Min 8-årige medanmelder var i hvert fald fyr og flamme efter at komme i gang med at lære besværgelser.

En lidt større investering
At komme i gang kræver dog lidt mere end en normal bog, specielt finansielt. Selve Wonderbook-spillet og den medfølgende bog kommer i en pakke til 300 kroner.

Men det forudsætter en lidt større investering i en Playstation 3, et kamera til Playstationen og en såkaldt Move-controller, som er Playstations svar på Wii-remoten. En hel del hjem har allerede Playstation 3, men Sonys tilbehør som Move-controllere er aldrig rigtigt blevet samme hit som Nintendo Wiis. Heldigvis skal du blot bruge én Move-controller (set til 189 kroner) og et kamera (set til 249 kroner) for at komme i gang.

Efter sigende er Book of Spells blot den første af en serie af Wonderbooks, så forhåbentligt kan Move-controlleren og kameraet bruges en anden gang, ellers er der en del Playstation 3 spil på butikhylderne som også kan udnytte tilbehøret.

Når først ekstraudstyret er indkøbt går det til gengæld hurtigt. Vores test-spil var på dansk og forklarede os pædagogisk, hvor kameraet skulle placeres og hvordan controlleren skulle holdes. Derefter startede spillet op – og vupti: Min medanmelder kunne se sig selv på skærmen omgivet af troldomsrekvisitter og i hånden holdt han ikke længere en Move-controller, men i stedet en vaskeægte troldmandsstav direkte fra Diagonalstræde.

På samme måde formår kameraet og Playstation 3´eren tilsammen at skanne koderne i bogen på gulvet foran kameraet (spillet spilles siddende) og på skærmen præsenterer den ellers kedelige blå/mørkeblå bog sig som en vaskeægte levende troldmandsbog fuld af mystiske formularer.
Spillet er rimeligt nemt at gå til, men for at kunne spille det alene kræver det at spilleren kan læse og følge nogenlunde komplicerede kommandoer – også selvom hjælpefunktionerne er til stede overalt i spillet.

For én spiller af gangen
Samtidig skal man huske at Wonderbook-oplevelsen primært er for én spiller. Man kan sagtens sidde flere og se på, specielt de underholdende små film og historier der hele tiden bygger universet op, men det er kun én person der har Move-controlleren / tryllestaven og som kan ændre på ting i universet – og det kalder det på en vis fordybelse når trylleformularer og besværgelser (lyd indgår også via kameraets mikrofon) skal læres og bruges til at løse de indbyggede gåder med.

Vigtigst af alt er dog at Wonderbook, selvom det er temmelig langt fra at være en bog, er et underholdende alternativt spil som kræver både koncentration og evnen til at sidde stille og bare opleve. Undervejs er der godt nok point og gåder der skal løses, men selve mekanikken i spillet er lysten til lige at bladre en side mere for at opdage nyt, nyde fortællingen og føle hvordan den prikker til din fantasi. Måske faktisk ikke så meget anderledes end en bog alligevel?

Så har du eller et barn i 7-8+ års alderen allerede adgang til en Playstation 3 – evt. med en Move-controller – så er den første Wonderbook-udgivelse med Potter-universets Book of Spells et godt og anderledes spil / bog / hybrid.

Wonderbook i praksis: Øverst hvordan bogen og controlleren ser ud når man sidder med den – nederst hvordan det ser ud for læseren/spilleren på skærmen: Tryllestaven ses, men controlleren gør ikke. Til gengæld erstattes de kedelige blå koder med en rigtig interaktiv Hogwarts-bog.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.