// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nikolaj Højberg: Anton Salems Dukkehus
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Nikolaj Højberg: Anton Salems Dukkehus

Skrevet af den 16. november 2012 – 07:16Ingen kommentarer

”Ham psyko-ridderen vil slå os ihjel!”. Det starter ellers fredeligt. Robert er lige flyttet ind i et nyt hus med sin far, mor og kræftsyge lillesøster, Sofia. Sammen med vennen Christian udforsker de husets loft, hvor de finder et gammelt dukkehus. De tager huset ned på værelset og ser alle de de fascinerende detaljer.

Drengene mister hurtigt interessen og øver sig i kamp med Christians ægte sværd. Sofia er derimod helt opslugt af dukkehuset, men rigtig slugt bliver hun først, da hun forsvinder med et skrig i natten. Dukkehuset har taget hende med ind i en sær verden, hvor den gale troldmand Anton Salem ofrer børn, for at beskytte sit levende legetøj. Så Robert og Christian kaster sig ud i en hæsblæsende kamp for at redde Sofia og samtidigt undgå at blive dræbt af det blodtørstige legetøj.

Nikolaj Højberg har indtil nu mest udgivet horror for voksne. Horror af den slags der skaber ægte ubehag. Han udgives på forlaget Kandor, der drives af ildsjæle, der kan deres kram. Selvom de ikke har mange penge at rutte med, så er de lige så gode til at lave bøger som de store forlag.

Nu har Nikolaj begået sin første ungdomsbog, der nok mest er for drenge. En Dark fantasy roman, hvor der virkeligt sker mange ting, måske lidt for mange ting, men Nikolaj taber ikke tråden undervejs. Han leverer en historie, der både er underholdende og spændende i en dyster verden, hvor kun de færreste kan overleve.

Nikolaj Højberg: Anton Salems Dukkehus, Forlaget Kandor, 186 sider, 2012t