// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Holm Nielsen: Kuppet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Journalistik, Krimi

Line Holm Nielsen: Kuppet

Skrevet af den 26. oktober 2012 – 08:102 kommentarer

I august 2008 kørte maskerede og tungt bevæbnede mænd en gummiged gennem væggen til Dansk Værdihåndtering i Brøndby. Kort efter forlod de, for næsen af politiet, virksomheden over 60 millioner kroner rigere.

De efterlod de skræmte ansatte i et sikringsrum, 11 brændende skraldebiler på strategiske udrykningsveje i København og beviser som over de næste par år ville sikre at Politiet langsomt men sikkert opklarede (hovedparten) af kuppet.

Men Kuppet er ikke en bog om kuppet, det er en journalistisk fortælling hvor vi i højt og medrivende tempo følger forbrydere, betjente og vidner og ser hvordan et sammenrend af danske og svenske små- og storkriminelle formåede at røve over 60 millioner kroner og stikke af for næsen af politiet – for til sidst at ende i danske fængselsceller. Historien er velkendt fra aviserne i 2008, men det er netop kombinationen af nyhedsstil og reportage der gør Kuppet underholdende og læsværdigt – ikke mindst på en iPad i toget, i flyet eller i sengen.

Stilen i Kuppet kan minde om nogle af de store, gode og lange artikler fra udenlandske magasiner. Artikler som i blade som Wired, GQ eller Vanity Fair ikke er bange for at tage læseren på en rejse over adskillige sider og ind i emner som de nyhedsfikserede medier normalt kun behandler overfladisk. Læs bare en artikel/reportage som denne fantastiske artikel fra Vanity Fair, som i den grad fortæller historien om Grækenland krise (og dermed Euroens og vores).

Heldigvis vil det danske forlag Zetland være med og måske endda gå endnu længere med deres mål, som de selv formulerer det, om at udgive perspektivrige journalistiske fortællinger om virkeligheden. Det er lykkedes ret godt med Kuppet. Om den er perspektivrig kan vel diskuteres, men den er i hvert fald spændende – og resultat kan downloades direkte i til din tablet/iPad, telefon eller computer.

Line Holm Nielsen, Kuppet, Forlaget Zetland, oktober 2012, 175 sider (som ebog, så antal sider varierer med typen af enhed).

Vil du kigge indenfor i Kuppet har Zetland stiller de første sider til rådighed direkte her på Bogblogger.dk

Læs den i fuld skærm her

2 kommentarer »

  • Tine siger:

    Fantastisk bog. Føler helt jeg er en del af kuppet, spændende…

  • Frøken Jensen siger:

    Sådanne bøger plejer ikke rigtig at sige mig noget, men skimmede lige “teaseren” og det lyder faktisk meget lovende.
    Den kommer på listen over bøger jeg skal have læst – som efterhånden er ret lang.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.