// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Slaughter: Forbryder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Karin Slaughter: Forbryder

Skrevet af den 12. november 2012 – 10:52Ingen kommentarer

Will er opvokset på børnehjem og er mod alle odds kommet godt på vej i livet som dygtig politimand. Men han kæmper stadig med fortidens dæmoner og da hans far, som har siddet i fængsel hele Wills liv for mordet på hans mor, løslades for god opførsel, bliver Will chokeret, forarget og oparbejder en frygtelig hævntørst.

Situationen forværres af, at der begynder at dukke lig op, der har været udsat for præcis det samme, som skete med Wills mor tilbage i 1975. Amanda, Wills chef, vil ikke lade ham komme i nærheden af efterforskningen og han ved, at hun skjuler noget for ham. Amanda er tydeligvis mere end sædvanligt optaget af denne sag.

I bogen befinder vi os skiftevis i 1975 og i nutiden – en effektiv måde at få afsløret plottet løbende og bevare spændingen. For spændende det er den virkelig. På tidspunkter troede jeg, at jeg havde den, for så lige pludselig at rejse mig op i sædet og tænke “hvad?!”. Og det er desuden en fin metode at lade dele af den nye bog finde sted længe før de tre forrige – det giver en ny dimension til de tidligere bøger.

For kendere af Karin Slaughters serie om Will Trent og Sarah Linton, hvor denne bog er fjerde bind, er Forbryder en sand godbid! På bedste vis kædes hele persongalleriet sammen i et kompliceret og uventet set up, selvfølgelig båret på vej af grusomme forbrydelser, som de i fællesskab skal opklare.

Selvom alle bind kan læses uafhængigt af hinanden, hjælper det godt på vej, hvis man kender især den forrige bog Dybt fald, hvor sammenhængen mellem Will, hans makker Faith, dennes mor Evelyn og deres fælles chef Amanda tydeliggøres, men ikke afsløres.

Jeg kan godt lide Slaughter. Hun er kompliceret, lidt irriterende med de skjulte – og nogen gange misledende – ledetråde, men det er jo nok det, der gør det så godt.

Karin Slaughter, Forbryder, Hr. Ferdinand, oktober 2012, 492 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.