// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikkeline W. Gudmand-Høyer: Kunsten at vedligeholde et smil
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Mikkeline W. Gudmand-Høyer: Kunsten at vedligeholde et smil

Skrevet af den 27. november 2012 – 07:41Ingen kommentarer

Mikkeline har med denne ærlige og morsomme lille bog skrevet sine frustrationer ud om livet efter en skilsmisse med alt hvad det indebærer af økonomisk og følelsesmæssig ruin. Dette gør hun i en delvis selvbiografisk form via Nadja og Morten og bogen foregår i de syv år, der går efter deres skilsmisse. For det er tilsyneladende det antal år det tager at komme sig efter en skilsmisse.

Det er en herlig bog. Meget ærlig, morsom, men også rigtig hård. Flere gange tager jeg mig selv i at tænke “godt det ikke er mig”, men omvendt synes jeg, at hun er en sej tøs – en fighter, der på trods af til tider uoverskuelige problemer, vælger at overleve. Det kræver godt nok en enkelt tur på psykiatrisk skadestue, lidt for mange engangsknald og en række tvivlsomme valg, men hun kæmper for at komme over på den anden side og man sidder og hepper på hende hele vejen.

Forfatteren udtaler selv, at hendes mål har været at skrive en bog om en meget tungt emne, men gøre den så let som marengs og så dyb som der hvor søpølser bor. Det synes jeg helt sikkert hun er lykkedes med.

Mikkeline W. Gudmand-Høyer, Kunsten at vedligeholde et smil, Forlaget Radius, oktober 2012, 128 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.