// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kasper Hoff: Solbarnet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Kasper Hoff: Solbarnet

Skrevet af den 11. oktober 2012 – 07:31Ingen kommentarer

Nimo klamrer mumpaen ind til sig og håber han får smuglet sin fangst hjem til sin sultne familie. Men banderne er lige i hælene! Nimo ser til sidst ingen anden udvej end at klatre op i byens forbudte tårn. I tårnet møder han byens gamle tosse, der fortæller om soltårnet i det fjerne – et tårn som menneskerne forsøger at bygge op til solen.

Legenden fortæller, at solbarnet vil gå op i det færdige tårn og hente solen ned på jorden, så alle trængsler vil forsvinde. Nimo klatrer ned fra byens tårn og hans soltro vakler, for den gamle har fortalt sære ting. Men endnu mærkeligere ting kommer til at ske. Nimo bliver udvalgt til det nye solbarn og befinder sig pludselig i magtens centrum, hvor han ændrer sig til en magtsyg galning.

Pigen Zira er Nimos eneste ven. Selvom hun er datter af magthaverne, prøver hun forgæves at få Nimo til at , at han bliver udnyttet og er med til at undertrykke folket. Han må dog indse, at der er kræfter i magtens centrum, der vil ham til livs og så begiver han sig ud på en rejse mod soltårnet med døden i hælene.

Kasper Hoff kender man bedst som forfatter til korte og sjove bøger. Det er Solbarnet ikke. Det er en fuldfed fantasyroman, der udfolder en hel ny verden uden magi og alt for mange vilde væsner. Tilgengæld er der magtintriger og religiøst vanvid så det står efter. Bogen leverer nervepirrende underholdning, der samtidigt vækker stof til eftertanke.

Kasper Hoff, Solbarnet, 320 sider, Forlaget Facet, August 2012, For målgruppen 13+.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.