// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carl-Johan Vallgren: Havmanden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Carl-Johan Vallgren: Havmanden

Skrevet af den 14. april 2013 – 19:53Ingen kommentarer

Havmanden er fortællingen om Nella og hendes lillebror Robert, der vokser op på samfundets bund i en lille landsby i Sverige. De er overladt til sig selv og er udsat for grov mobning i skolen. Nella forsøger at beskytte sin lillebror alt hvad hun kan, men med skolens værste bande i hælene, der hele tiden presser hende for oplysninger og penge – og tager hendes lillebror som gidsel i den ”leg”, er hun oppe mod nogle kræfter, hun ikke kan modstå.

Der er ingen hjælp at hente hos de voksne hverken derhjemme eller i skolen og Nella forsøger efter bedste evne at holde sig selv og sin lillebror oprejst. Og en dag dukker et særligt væsen op, som måske kan hjælpe Nella.

Havmanden er en meget hård bog, med nogle virkelig grusomme scener, der giver læseren så frygtelig ondt i maven. Men det er samtidig en fortælling om ukuelig og stærk søskendekærlighed. Den socialrealistiske scene i bogen kombineres med et mere fantasifuldt og overnaturligt univers, som på én måde er rar, fordi det giver Nella og læseren et pusterum, men på den anden side også er lidt malplaceret, da du midt i realismen som læser skal acceptere en fantasifuld forløsning.

Det socialrealistiske tema kombineret med magi er derfor ikke helt passende til historien, men jeg kan godt lide bogen.

Carl-Johan Vallgren, Havmanden, Modtryk, september 2012, 244 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.