// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Finderup: Lasse-Leif gider ikke lege med fætter Finn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Mette Finderup: Lasse-Leif gider ikke lege med fætter Finn

Skrevet af den 31. oktober 2012 – 06:29Ingen kommentarer

Lasse-Leif er fire år. Han bor sammen med sin mor og sin far. Han har en rigtig god ven, som hedder Luske-Lise. Hun gider heldigvis godt at lege med drengeting, selvom hun bare er en dukke, der mest ligner en pige.

Målgruppen for bogen er børn i alderen 3-5 år. Der er tidligere udkommet fire andre bøger i serien om Lasse-Leif og Luske-Lise med emner som: den sidste sut, at blive renlig, at lære at tale rent og lidt om at lave ballade. I de første af bøgerne er han lige fyldt 3 år, nu er han fyldt 4 år.

I den aktuelle bog Lasse-Leif gider ikke lege med fætter Finn får Lasse-Leif besøg af sin fætter, som han ikke har lyst til at lege med. Men hans mor siger, at det skal han og så taler hun ellers om, hvor sjovt det nok skal blive. De fleste børn har prøvet at blive sat til at lege med en, som de ikke lige har lyst til at lege med. Lasse-Leif bliver irriteret og fætteren bliver ked af det. Det ender selvfølgelig med at blive en sjov eftermiddag med livlig leg og ønsket om snart at ses igen.

Mette Finderups bøger om Lasse-Leif behandler hverdagssituationer som børnehavebørn har nemt ved at genkende og får dermed med sine bøger sat ord og billeder på de følelser, som børn oplever. Bogen er anmeldt sammen med Johan på næsten 4 år i samarbejde med både forældre og mormor, som alle synes at bogen er både sjov og god. Den er i hvert fald blevet læst en hel del gange allerede på opfordring af det medanmeldende børnehavebarn.

Bøgerne er samtidig nemme at læse op, sproget målrettet de små lyttere men i længden er navnene Lasse-Leif, fætter Finn og Luske-Lise meget lidt morsomme konstruktioner. Det kan bøgerne sagtens klare sig uden.

Mette Finderup, Lasse-Leif gider ikke lege med fætter Finn, Forlaget Alvilda, Illustreret af Annette Carlsen, 32 sider, Marts 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.