// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Dahl: Stoleleg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Arne Dahl: Stoleleg

Skrevet af den 29. oktober 2012 – 21:42Ingen kommentarer

Stoleleg, er titlen på anden del af Arne Dahls serie om Opcop. Opcopgruppen er Europols hemmelige operative gruppe, ledet af Paul Hjelm, som faste læsere kender fra de tidligere Arne Dahl bøger.

De er på banen igen efter nogle meget bemærkelsesværdige mord rundt omkring i Europa. Men gruppen får nok at se til efterhånden som trådene trækkes længere tilbage end nogen havde regnet med.

Stoleleg har det hele, spænding, store og små historier viklet sammen, drama og med rigtig mange detaljer, der desværre bidrager til, at historien bliver temmelig langtrukken. Så selvom historien har det hele, har den nærmest for meget.

Jeg skal igennem de første 250 sider, før bogen for alvor fanger mig. Alt for mange detaljer, steder og navne at holde styr på. Så det er først da Opcop-gruppen for alvor kommer i spil, at jeg bliver grebet af historien.

Plottet er begavet og giver virkelig stof til eftertanke, men drukner altså lidt i de lange, mange sideløbende historier. Persongalleriet er rigt og mangfoldigt, og med lidt af Arne Dahls typiske underspillede humor, er man fint underholdt.

Jeg har altid været begejstret for Arne Dahls spændingsbøger, især de tidlige om A-gruppen, men efterlyser en lidt skarpere udgave af seneste skud på stammen.

Arne Dahl, Stoleleg, Modtryk, 464 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.