// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius: Aage, Ejner og Elna
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Fotodokumentar

Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius: Aage, Ejner og Elna

Skrevet af den 25. maj 2012 – 15:39Ingen kommentarer

Aage, Ejner og Elna er søskende. De er godt oppe i alderen og har ingen børn, men de har hinanden. De har holdt sammen i mange år og lever det enkle liv med hindbærroulade til kaffen og den varme mad leveret til døren.

I nærheden af Aage, Ejner og Elnas gårde er Marlene vokset op i et kollektiv. Hun er fotograf og har fulgt de 3 søskende tæt. Hun har fotograferet det hele, de små detaljer, livet på landet, dagligdagen og årstidernes skiften.

Det er der kommet en virkelig fin fotobog ud af. Den udkommer i dag og et sidste glimt af noget, der var engang. En landbrugskultur med nøjsomhed, hårdt arbejde og et på mange måder simpelt liv.

Aage, Ejner og Elna kommenterer selv på alle bogens billeder og det er her Søren Ryge kommer ind i billedet. Det er i samtalerne over billederne, at bogen har fået den form den har.

Det er rørende at se på billederne, der fortæller fine historier og sjovt at læse de 3 søskendes kommentarer. At det er deres egne ord, der supplerer billederne og dermed fortæller historien.

Tiden har på mange måde stået stille hos Aage, Ejner og Elna. Her er ingen IKEA møbler, espressomaskiner og tøj i efter sæsonens trend. Her er brune gulvtæpper, stormønstrede gardiner, en bulet termokander der stadig virker og der bliver aldrig smidt noget ud.

En lille bid danmarkshistorie, der er vigtig, er nu foreviget i Marlene og Sørens bog, inden det er for sent.

En skøn og anderledes fotobog, med Marlenes fine billeder og Søren Ryges genkendelig tone.

Aage, Ejner og Elna, Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius, Gads forlag, 160 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.