// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Andreas Bræstrup Kirstein: Poul og far i svømmehallen & Poul og far har travlt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Andreas Bræstrup Kirstein: Poul og far i svømmehallen & Poul og far har travlt

Skrevet af den 20. marts 2009 – 08:00Ingen kommentarer

”Den slags bøger ku´ man faktisk godt læse nogen flere af…”, udsagnet kommer fra Magnus, 4 år, efter vi har læst om Poul og far. Og jeg er helt enig.

I dag udkommer der 2 nye bøger i serien om Poul og far: Poul og far i svømmehallen og Poul og far har travlt.

Poul er en selvstændig lille dreng, med en mening om hvordan tingene skal være. Da de er på vej i svømmehallen insisterer Poul på, at han vil afsted i sit badetøj. Det kan simpelthen ikke være anderledes og far må cykle afsted med Poul bag på cyklen – kun iført badetøj – i frostvejr.

Her måtte jeg grine højt. Så kan han lære det! Stædige lille krapyl. Magnus syntes til gengæld, at det var temmelig sjovt, da Poul i Poul og far har travlt, liiiiiige skal alt muligt andet, da de har sovet over sig og skal skynde sig rigtig meget. Til sidst er far helt jordbærrød i hovedet og siger som et pivedyr.

Andreas Bræstrup Kirsteins historier er genkendelige hverdagssituationer, med et strejf af tør humor, der appellerer til både børn og voksne. Sproget er enkelt og klart og historierne er helt fantastisk illustreret af Rasmus Bregnhøi. Hans naivistiske tegninger af den lille Poul med orange hår, dukken Pia Linda og den forvirrede far med strittende hår, passer helt perfekt til historierne. Igen er det meget genkendeligt og hverdagsagtigt, med retro-tapet, økologiske havregryn og en family planner på væggen i køkkenet.

“Poul og far” er skønne højtlæsningsbøger for de mindste. I samme serie er der tidligere udkommet “Poul og far på restaurant” og “Poul og far i sandkassen”.

Andreas Bræstrup Kirstein er manuskriptforfatter og tidligere studievært på DR B&U. Han er desuden aktuel med en samling energiske børnesange, Hop op og fald ned. Rasmus Bregnhøi er uddannet fra Danmarks Designskole 1992 og har siden da arbejdet med bogomslag og tidsskrifter sideløbende med en karriere som billedkunstner.

Andreas Bræstrup Kirstein, Poul og far har travlt, Poul og far i svømmehallen, Illustreret af Rasmus Bregnhøi, Politikens Forlag, Marts 2009, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.