// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg: Englemagersken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Camilla Läckberg: Englemagersken

Skrevet af den 18. april 2012 – 20:32Ingen kommentarer

Erica har svært ved at komme i gang med skrivearbejdet, huset roder, det er sommerferie, hun har 3 børn under 4 år hjemme og der må godt ske bare et eller andet. Og når man kender den lille by Fjällbacka, fra Camilla Läckbergs bøger om forfatteren Erica og hendes mand, politimanden Patrik, så kan der hurtigt ske noget.

Erica liver derfor gevaldigt op, da der en påsat brand på en lille ø nærheden.
For år tilbage var øen hjemsted for en kostskole for unge drenge. Men en påskedag i 1974 forsvinder forstanderen og hele hans familie pludselig sporløst midt i frokosten. Den eneste tilbage, var den 1 årige Ebba, der tullede rundt helt alene, da politiet bliver tilkaldt.

Ebba er nu vendt tilbage til øen med sin mand. De har mistet deres eneste søn og kaster sig over de gamle bygninger, der før var kostskole. De håber at et nyt projekt, kan føre dem sammen efter den enorme sorg. Men det er hos Ebba, der udbryder brand og den gamle historie om hendes forsvundne familie bliver pludselig aktuel igen.

Erica kan slet ikke holde sig fra den gode historie om Ebbas
forsvundne familie og som sædvanlig får hun snuden lidt for langt frem, da der trævles op i familietragedien og historien går endnu længere tilbage end Ebba. Hendes mor, mormor og oldemor bar også på triste skæbner. Erica ser straks en mulighed for, at det kan blive starten til en ny bog. Men det er svært,at få det hele til at hænge sammen og der er mange der blandes ind i efterforskningen og langsomt kan der trækkes tråde tilbage i tiden.

Camilla Läckbergs bog; Englemagersken er den ottende i serien om Erica. Efterhånden kender vi personerne godt og alligevel kommer der nye oplysninger, der gør at det hele tager en drejning. Bogen er meget fangende og er man til Läckberg, skuffer Englemagersken på ingen måde. Og på bedste seriestil gives der små hint og uafsluttede sideløbende fortællinger, der gør at vi kan glæde os til næste del i serien.

Camilla Läckberg, Englemagersken, People’s Press, 2012, 398 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.