// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Hamberg: Svømmeprøven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Emma Hamberg: Svømmeprøven

Skrevet af den 23. juni 2012 – 07:28Ingen kommentarer

Jeg har mødt nogle nye skønne mennesker. Kærlige, omfavnende og åbne – selvoptagede, bedrageriske og selvmedlidende. Uperfekte som de fleste af os, men den slags mennesker man ikke kan lade være med at holde af.

Maja og Pelle bor på et gammelt slot på en lille ø. De er kunstnere og deres store drøm var at skabe et paradis, hvor de kunne udfolde deres kunst, leve livet og elske hinanden. Og det gjorde de så. Men der er jo altid et men. Maja trives ikke. Hun føler sig ikke inspireret og bruger det meste af tiden i sit atelier på at sove. Pelle derimod stormer derudaf og har så travlt, at Maja føler sig overset og utilstrækkelig. Hun vil ikke være den smukke, unge trofæ-hustru – hun vil skabe noget selv.

Maja starter derfor en svømmeskole. Hun renser den gamle smukke pool, gør værelser på slottet klar med friske lagner og blomster og sælger et svømmekursus i paradis. Hendes første tre elever kommer til øen og det går selvfølgelig ikke som planlagt. Hendes elever tæller den frustrerede teenager Alex, den generte og kejtede gartner Jens og den smarte kulturjournalist Karin – tre meget forskellige mennesker på overfladen, men indeni os alle gemmer der sig et basalt behov for at blive elsket og anerkendt og tre uger på en svømmeskole på en lille ø kan ændre ens perspektiv betragteligt.

Svømmeprøven er en skøn og hyggelig bog – meget simpel og meget vedkommende. En perfekt bog til sommerferien.

Emma Hamberg, Svømmeprøven, Aronsen, maj 2012, 417 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.