// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Torkil Damhaug: Ildmanden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Torkil Damhaug: Ildmanden

Skrevet af den 8. august 2012 – 08:42Ingen kommentarer

Karsten, en ung nordmand, ser sig lun på en pakistansk pige i sin klasse og de begynder at ses i al hemmelighed. Men de bliver opdaget af hendes familie, som ikke vil acceptere at de ses, da det bringer skam over deres familie.

En dag efter skole finder Karsten sin cykel med dækkene skåret op og han forfølges af en sort bil på sine løbeture. Og det skal vise sig kun at være begyndelsen på de problemer det giver ham at lægge sig ud med en pakistansk famile ved at ses med familens datter.

Adrian, en lærervikar på skolen, kommer ham til undsætning. Han siger til Karsten, at han ikke må bukke under for presset og at han nok skal “sørge for”, at de lader ham være i fred. Frygten for familien gør, at Karsten stoler blindt på Adrian og pludselig befinder han sig i en gruppe med rabiate holdninger, der vil bekæmpe muslimer og islam. Et sted Karsten slet ikke ønsker at være.

Vi står således overfor en gruppe muslimer, der holder stærkt på deres, og en gruppe unge nordmænd – de fleste fede, svedlugtende, utilpassede og voldelige, der ønsker at bekrige dem. Sympatien ligger ingen af stederne – kun hos Karsten, som ikke ved op eller ned og som ufrivilligt er havnet i centrum af konflikten. Han ønsker ikke at være en del af det, men han frygter for sit liv og hvad gør man så?

Ildmanden er det 21. århundredes udgave af American History X – voldsom, gribende og skræmmende aktuel.

Torkil Damhaug, Ildmanden, Modtryk, Marts 2012, 510 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.