// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » S.J. Bolton: Rødt lys stop
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

S.J. Bolton: Rødt lys stop

Skrevet af den 24. juli 2012 – 05:47Én kommentar

De fleste af os har hørt myten om Jack the Ripper, Englands mest berygtede massemorder, der i 1800-tallet skamferede og myrdede en række prostituerede i London. Efter sigende sendte han løbende breve til politiet for at gøre nar af dem og alle mord blev rituelt udført ved at visse organer blev fjernet.

Kriminalbetjent Lacey Flint har været betaget af myten om Jack the Ripper det meste af sit liv og kender detaljerne bag forbrydelserne bedre end de fleste. Og en aften gør hun det chokerende fund af en ung kvinde, der står op ad hendes bil smurt ind i blod – hun er blevet skåret op og dør i armene på Lacey inden hjælpen når frem.

Da Lacey efterfølgende modtager et brev med posten – angiveligt fra morderen – med en ordlyd der minder rigtig meget om de breve Jack the Ripper angiveligt sendte, anes der et mønster. Har vi med en copycat at gøre og hvorfor er denne person så optaget af at få Laceys opmærksomhed?

Umiddelbart virker set up’et brugt – en udbredt myte om en massemorder, en copycat og en ung, kvindelig kriminalbetjent med en særlig interesse for myten kombineret med en tvivlsom fortid. Jeg troede, jeg havde regnet den ud, men det havde jeg bare slet ikke.

Og det er dét S. J. Bolton kan – jeg har svært ved at beskrive, hvad det er denne bog kan, som ikke kommer til at lyde som alle de andre krimier af samme type, men den er bare noget andet. Måske er det sproget, niveauet af grusomhed og den præcise beskrivelse af menneskers mørkeste sider kombineret med historisk fakta, der gør det hele lidt mere troværdigt. Bogen gled i hvert fald hurtigt ned og jeg glædede mig til at komme tilbage til den hver gang jeg havde været væk fra den.

Rigtig god sommerferielæsning.

På bogblogger har vi anmeldt Blodhøst af samme forfatter.

S.J. Bolton, Rødt lys stop, Forlaget Mrs. Robinson, Marts 2012, Oversætter Birgitte Jannerup, 489 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.