// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Ildfugl
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Nicole Boyle Rødtnes: Ildfugl

Skrevet af den 4. april 2012 – 07:10Ingen kommentarer

Skeletter i skabet, hvor vi endnu engang følger Davies mange trængsler og hvor et forkert valg kan betyde døden.

I første bind afsluttede Davie skolen og begyndte sin oplæring. Han overlevede både en afbrudt læretid i kloakerne, blandt søslanger og erfarede at hans fætter er et dødsbarn, et menneske hvis berøring betyder døden og derfor holdes indespærrret. Men fætteren stikker af og bliver en af Davies mange fjender.

I bind to kommer Davie i lære som skeletinspektør. En læretid han med nød og næppe overlever, men nu er han endnu værre stillet, for han er kommet på sporet af en korrupt politiker, der ikke tøver med at dræbe for at nå sine mål.

I bind tre kommer Davie i lære som flammetæmmer, en læreplads der i forvejen er farlig, men det bliver endnu mere livstruende, når man som Davie har lagt sig ud med en ondsindet politiker, der vil gøre alt for at han kommer ud for et ”dødeligt uheld”. Som om det ikke var nok, så venter hans fætter, dødsbarnet i kulissen.

Hvordan Davie klarer skærene denne gang skal ikke afsløres, men jeg kan sige så meget, at Davie ender i store problemer, der kræver mere end almindeligt held at slippe helskindet fra.

Skelletter i skabet er en serie, der nok står på skuldrene af hvad man ellers har læst, men Nicole Boyle Rødness, formår at sætte af og leverer en fantasyverden, der er helt sin egen. Bøgerne har mange detaljer man skal holde øje med for at få det fulde udbytte, men det er enormt fedt at plottet ikke skæres ud i pap. For hver bog man læser, kommer man dybere ind i en verden, hvor korrupte politikere, dødsbørn og flammevæsner vil Davie til livs.

På trods af et par stavefejl hist og her, holder bogen 100% og lægger stærkt op til det afsluttende bind. Jeg er stadigt total fan!

Nicole Boyle Rødtnes. Ildfugl – Skeletter i skabet 3. 424 sider. Forlaget Facet.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.