// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Martin Strid: Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pære
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Jakob Martin Strid: Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pære

Skrevet af den 28. marts 2012 – 09:06Ingen kommentarer

Jakob Martin Strids krøllede hjerne og streg er en gave til børn og deres voksne. For når Strid griber blyanten kommer der uundgåeligt noget godt ud på siderne.

Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pære er ingen undtagelse. For vennerne Mitcho og Sebastian fra Solby ender af sælsomme årsager i en kæmpestor sødygtig pære, hvor de sammen med videnskabsmændene professor Glykose og doktor Pibbenip drager på jagt efter Solbys forsvundne borgmester.

I den originale og kringlede historie møder vennerne både den koleriske viceborgmester (der bærer en vis uretfærdig overfladisk lighed med Københavns tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen), byens eneste tank, pirater, søslanger – og selvfølgelig – en kæmpestor pære.

Tegningerne er farvestrålende og fyldt af små detaljer, der får voksne til at smile og børn til begejstret at pege en ny opdagelse ud. Tegningerne understøtter selvfølgelig historien, men formåede samtidig at begejstre den tre-årige medanmelder så meget at han også et par gange af egen drift har slået op midt i bogen bare for at kigge på dem. Større ros kan man ikke ønske sig.

Så skal du kun købe én børnebog i år bør historien om den store pære stå øverst på listen.

Jakob Martin Strid, Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pære, Gyldendal, Marts 2012, 104 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.