// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Kaaberbøl: Fortællinger om bærfolket
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lene Kaaberbøl: Fortællinger om bærfolket

Skrevet af den 18. marts 2012 – 12:30Ingen kommentarer

Det er bogstaveligt talt en sød historie om Bærfolket, som Lene Kaaberbøl har skruet sammen.

Hovedpersonen er pigen Dug, som bor med sine forældre og lillebror Remus hos det meget lille bærfolk. Et fredeligt folk, som dyrker jordbær og holder halvtamme pindsvin som trækdyr.

Men i skovene rundt om bærfolket er der farer: Vrede myrer, vilde pindsvin, nældefolk på flugt og ikke mindst den ondsindede Skimmelheks.

Men en eventyrlysten pige som Dug møder selvfølgelig alle farerne mere eller mindre frivilligt – og klarer sig ofte kun lige på et hængende hår.

Den spænding i historierne er med at holde de små lyttere vågne og gør at historierne om de nuttede små bærfolk ikke bliver for klistret. Vores testlyttere fangede samtidig hurtigt det eventyrlige univers og ideen om at der blandt planterne ude i naturen lever bittesmå folk.

De gode og tilgængelige historier bliver desuden hjulpet godt på vej af Anders Walters flotte og farvestrålende illustrationer.

Bogen er delt op i forskellige episoder der egner sig til en eller flere godnat-sessioner – og opbygningen er samtidig lavet sådan, at historierne kan læses uafhængigt af hinanden selvom rækkefølgen helst skal holdes.

Bærfolket er desuden udstyret med store og læsevenlige bogstaver til selvlæserne.

Lene Kaaberbøl (forfatter) og Anders Walter (illustrationer), Bærfolket, Alvilda, 140 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.