// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bødker & Bruun: Før døden lukker mine øjne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Bødker & Bruun: Før døden lukker mine øjne

Skrevet af den 2. april 2012 – 07:30Ingen kommentarer

Krimiparret Bødker og Bruun har i marts sendt deres anden roman på gaden, og det er igen med knogleeksperten Linnea Kirkegaard i centrum. Dele af handlingen udspiller sig meget aktuelt i internationalt farvand, blandt somaliske pirater og våbenhandlere. Men vi starter et helt andet sted, på Amager og badeanlægget Helgoland. Her ligger en yngre mandlig vinterbader, død, efter adskillige knivstik og smurt ind i sit eget blod.

På gerningsstedet opdager hovedpersonerne, Linnea og vicepolitikommissær Thor M. Dinesen, en ung sort kvinde. Det lykkes hende at stikke af, og da hun kan være nøglen til mordgåden, sættes en storstilet eftersøgning i gang. Den bringer os vidt omkring i den københavnske undergrund, men det er hos en dansk nødhjælpsorganisation, at de afgørende spor gradvist toner frem. Den sorte pige og den dræbte journalist har begge forbindelser til dramatiske og blodige begivenheder i Afrika. Hun er offer for krig, han er på jagt efter krigens bagmænd.

Parallelt med efterforskningsarbejdet hører vi om en sag med tre dræbte nødhjælpsarbejdere i Mogadishu. Her er Forsvarets Efterretningstjeneste og den danske agent Warwick, Danmarks svar på Jan Guillous Carl Hamilton, på mission. Et dansk skib er kapret og befriet under mystiske og meget voldelige metoder af det danske krigsskib Esbern Snare. Warwick skal lægge låg på og efterforske de tre danske nødhjælperes død. Det viser sig, at der er fællestræk mellem drabsmetoden over for den afdøde i Danmark og de tre i Mogadishu. Det bliver det afgørende spor, der fører frem til opklaringen.

”Før døden lukker min øjne” er skruet godt sammen og umiddelbar spændende. Genremæssigt lægger den sig op af den politiske spændingsroman, men med lidt mere intimsfære, end man ser i de amerikanske pendanter. Det klæder genren, og forholdet mellem Linnea og Thor perspektiverer deres måde at arbejde på. Derfor kommer det ikke til at virke unødig påklistret.

Bødker & Bruun, Før døden lukker mine øjne, Modtryk, Marts 2012, 335 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.