// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karsten S. Mogensen: Drama i dybet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karsten S. Mogensen: Drama i dybet

Skrevet af den 7. marts 2012 – 07:38Ingen kommentarer

Lasse og Lukas er to nysgerrige knægte, der ser et mærkeligt lys ved en bunker i skoven. De kommer tilbage om natten for at undersøge det nærmere. Her finder de små stykker af beton, der leder dem på sporet af en hemmelig tunnel mellem bunkeren og Marselisborg Slot.

På trods af riskoen for at støde på ubehageligheder kravler de ned i mørket. I tunnelen venter et særdeles ubehageligt møde. Et møde der langsomt løfter sløret for sammenhængen mellem en lille kommode fra slottet og en sunket nazi-ubåd.

Drama i dybet er et habilt håndværk i letlæsningsgenren. Man er godt underholdt hele vejen igennem. Der er dog et par steder, hvor bogen kunne blive bedre: Skiftet mellem fortællere kan virke lidt forvirrende, hvilket ikke er heldigt, når det er letlæsning (selvlæsning for børn). Flere af personernes navne er ret fjollede, idet stort set alle navne har samme forbogstav i fornavn og efternavn. Det fjollede element tager lidt af spændingen, hvilket er lidt ærgeligt, når der er tale om en krimi. Når det er sagt, så rummer bogen et godt persongalleri og de to hovedpersoner giver bogen udmærket drivkraft.

Selve historien med den hemmelige gang, der findes i virkeligheden og den tyske ubåd er godt fundet på. Bogen er et fint eksempel på en fiktiv historie med afsæt i virkeligheden.

Karsten S. Mogensen, Drama i dybet, 83 sider, Forlaget Cadeau, November 2011, Aldersgruppe 10-14 år.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.