// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Fupz Aakeson: Fupz´ og Bregnhøis Største hits
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Kim Fupz Aakeson: Fupz´ og Bregnhøis Største hits

Skrevet af den 7. februar 2012 – 10:45Ingen kommentarer

Gør dig klar til at hoppe ombord i en samling historier, der er så sjove og mærkelige, at du ikke kan undgå at blive glad. Du kunne starte med at læse historien om Den legetøjsløse stakkel. Historiens dreng har intet legetøj, fordi hans far bruger alle pengene på øl, men så får drengen en ide. Den oppustede fordrukne far, bliver sendt til himmels som en stor ballon. De andre børn bliver så imponerede, at den fordrukne far byttes væk for en masse legetøj.

Bagefter kan du læse historien om Damen, der elskede sin Dreng. Her møder du den overpylrede mor der sætter sit barn i bur og barnet bliver til en due. Duen stikker af og moren begynder at snakke til byens duer. Der er mange flere af den slags sjove mærkeligheder i bogens andre historier.

Historierne slutter ofte med en morale der er helt ude i skoven. Hvilket er alle tiders, for så får man lov til selv at tænke over historien, i stedet for at få pointen stoppet ned i halsen, som traditionelle eventyr har det med at gøre.

Fupz og Bregnhøi er arvetager til Ib Spang Olsen og Halfdan Rasmussen – for med deres skøre historier, der får såvel børn og voksne til at skraldgrine – er der samme overskud af evner. Hverken tekst eller tegning er pæne og historierne rummer ofte en skarp kant – fordrukne fædre, overpylrede mødre og svigtede børn – men vi er kilometer væk fra 70érnes socialrealisme, for historierne er først og fremmest underholdende.

Min medanmelder Helena på 10, er også meget begejstret:”Denne fantastiske bog med sjove historier og skøre billeder er genial. Det er vildt sjovt at finde skøre detaljer på tegningerne. Jeg har fx fundet snøvsen, Mickey Mouse underkrop og en der ligner Fedtmule. Der er dog et minus. Bogen har ikke sidetal, så man må bare bladre indtil man finder hvad man søger.”

Fupz og bregnhøjs største hits vækker stor begejstring, både som en bog man læser selv og som en bog hele familien kan samle sig om – hvor både børn og voksne får trænet grinemusklerne. Bogen indeholder i alt 8 historier, som tidligere er udkommet, men denne gang er samlet i en lækker hardback.

Kim Fupz Aakeson, Fupz´ og Bregnhøis Største hits, Forlaget Carlsen, 248 sider, Januar 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.