// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ole Sønnichsen: Arnesen – Fra gavflab til fodboldboss
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Sportslitteratur

Ole Sønnichsen: Arnesen – Fra gavflab til fodboldboss

Skrevet af den 20. februar 2009 – 21:57Ingen kommentarer

Inden der går for meget shopaholic og chiklit i den, så lad os snuppe en fodboldbog. Alle os, der kan huske Dynamit-holdet fra 80’erne, kan også huske Frank Arnesen. Holdets store humørbombe og entertainer – både indenfor og udenfor banen. Men også manden der er kommet helt til tops i den internationale fodboldverden – langt højere op end Michael Laudrup og Morten Olsen.

Sidste år udkom hele to bøger om Arnesen – og den ene stod fornylig på hylden med afleverede bøger på mit lokale bibliotek.

Ole Sønnichsen har begået en bog, der er en overfladisk gennemgang af Arnesens liv og karriere uden på noget tidspunkt at gå i dybden. Det er selvfølgelig en stor udfordring at lave en portræt-bog om en mand, der ikke selv vil deltage og meget sjældent udtaler sig til pressen. Men det bliver simpelthen for meget avisreferater og for få selvstændige vinkler.

Og så bliver der skøjtet hen over alle de interessante historier, som ikke er kendt af de brede masser, der fulgte Dynamitholdet, men ikke nødvendigvis kender til Arnesens karriere uden for banen. Hans stormombruste skifte fra Tottenham til Chelsea i 2005 er en kriminalroman værdig i sig selv – hvis man havde dykket ned i det.

Når det er sagt, så er “Arnesen – Fra gavflab til fodboldboss” en god letlæst øjenåbner og “trip down memory lane” for os der husker VM i Mexico i 86 og Arnesen, Lerby, Elkjær, Qvist og Laudrup.

Ole Sønnichsen: Arnesen – Fra gavflab til fodboldboss, Gyldendal 2008. 280 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.