// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amdi Silvestri: Ambrosia/Live
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Science fiction

Amdi Silvestri: Ambrosia/Live

Skrevet af den 17. juli 2014 – 07:40Ingen kommentarer

Verdens undergang er på vej, Ambrosia viser hvordan den starter og Live hvordan den slutter.

I Ambrosia har man udgravet en kvinde på 45 meter, en levende gravid kvinde. Hun lå begravet i Yding Skovhøj, et sted hvor der i tidligere tider har været tilbedt gamle guder. Under kogende temperaturer bliver den bevidstløse kvinde gravet fri og fragtet til en hangar, hvor hun føder 26 børn. Kvinden dør, men børnene vokser hurtigt og bjergtager sygeplejersker og soldater. Samtidigt arbejder forskere og læger på at forstå hvad der foregår.

I Live er der kogende varmt på hospitalet, verden omkring fødestuen er ved at gå amok, død og vold er ved at splitte verden ad, men på hospitalet er et lille hold i gang med at dokumentere verdens sidste fødsel. Holdet består af en fordrukken reporter og hans assistent, en narkoman der skal føde, en selvfed overlæge og en sygeplejerske der forguder ham.

Ambrosia/Live er en dobbeltroman, der befinder sig i den fantastiske genre, med både elementer af sci-fi og magisk realisme. Hver historie er på ca 100 sider, hvilken du vælger først er helt op til dig, men oplevelsen af bogen vil være forskellig.

Jeg startede med Live og fulgte den fordrukne reporters synsvinkel på begivenhederne og sine omgivelsers dårskab. Det er en historie fyldt med dødssynder og pokkers meget vulgaritet og grimt sprog, ikke at det virker malplaceret, idet narkomaner og fordrukne reportere givetvis taler grimt, men alligevel er det noget trættende i længden.

Ambrosia er noget mere avanceret med skift i fortællere, neddyk i forskellige personligheder og fagkundskaber. Det er fint fortalt og kun få steder klinger det ikke helt rent. Især fandt jeg det spændende at gætte på, hvem børnene skulle repræsentere og hvilken sammenhæng de har med verdens undergang.

Begge bøger har skruet godt op for de erotiske elementer og der er godt med konflikter mellem personerne, hvilket gør Ambrosia/Live til glimrende underholding i sommervarmen inklusiv masser af twist til eftertanke, hvis man holder af historier om verdens undergang.

Live/Ambrosia. Amdi Silvestri. 217 sider. Forlaget Valeta. Maj 2014.