// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mathias Faldbakken: Stakkel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mathias Faldbakken: Stakkel

Skrevet af den 18. april 2024 – 05:35Ingen kommentarer

Mathias Faldbakkens roman Stakkel er en forunderlig rejse ind i det menneskelige sind, hvor læseren konfronteres med en verden, der både er genkendelig og surrealistisk på samme tid. Gennem en unik sprogbrug og en uforudsigelig handling, udforsker Faldbakken tematikker om ensomhed, omsorg og det menneskelige væsens mindre flatterende sider.

På overfladen synes handlingen i Stakkel at være fjern fra virkeligheden, især når det kommer til det usandsynlige møde mellem den ensomme dreng, Oscar, og det væsen, han finder i skoven og tager med hjem. Men under denne tilsyneladende absurditet lurer en dybere forståelse af menneskets kompleksitet og skrøbelighed.

Faldbakken skriver med en sprogbrug, der både er fængende og udfordrende. Han formår at blande elementer fra en anden tid med et fængende sprog, der skaber en atmosfære af nostalgi og samtidig føles nutidig. Denne blanding af stilarter afspejler handlingen, der giver indtryk af at tilhøre et tidligere århundrede, men alligevel forbliver tidløs og relevant.

Titlen Stakkel sætter spørgsmålstegn ved, hvem den virkelige stakkel er i romanen, og dette tema væves elegant ind i hele fortællingen. Gennem karakterernes handlinger og tanker udfordrer Faldbakken læseren til at reflektere over, hvad det egentlig vil sige at være en stakkel, og hvilke konsekvenser det har for den menneskelige tilstand.

Faldbakken besidder en særlig evne til at lege med sproget på en måde, der er både smukt, intelligent og kraftfuldt. Hans skrivestil fanger læseren og drager dem ind i en verden af kompleksitet og refleksion. Selvom jeg måske ikke altid forstod forfatterens intentioner bag hver detalje, efterlader bogen alligevel en dyb følelse af eftertanke og empati for romanens karakterer.

Stakkel er en bog, der kan føles som en drøm, hvor handlingen er uforudsigelig, og læseren bliver taget med på en rejse gennem det menneskelige sind. Mens man føler sig tung om hjertet uden helt at vide hvorfor, udvikler man hurtigt omsorg for Oscar og det barn, han finder i skoven, og man begynder at reflektere over de universelle temaer, der udforskes i romanen.

Samlet set er Stakkel en bemærkelsesværdig roman, der formår at gribe læseren på grund af sin originale skrivestil og handling.

Mathias Faldbakken: Stakkel, Gutkind, 184 sider, marts 2024

Der er lukket for kommentarer.