// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kenneth Jensen: Psykosens hale
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Roman

Kenneth Jensen: Psykosens hale

Skrevet af den 5. februar 2024 – 05:48Ingen kommentarer

Psykosens Hale er en fin og kompakt roman, der på trods af sin beskedne størrelse formår at berøre temaer om psykose på en dybdegående måde. Selvom læseren bliver draget ind i forfatterens refleksioner og oplevelser, efterlader bogen alligevel en følelse af, at der kunne have været mere at udforske.

En udfordring, som læseren møder, er behovet for flere nuancer og mere dybde. Der er øjeblikke, hvor detaljerne synes at mangle, og forståelsen for forløbet af psykosen er ikke altid fuldstændig. Dette kan muligvis skyldes, at bogen er en del af en trilogi, og at læsning af de to andre dele ville give en mere sammenhængende oplevelse.

Bogens styrke ligger i dens evne til at fange den glidende fase fra normaltilstand til psykose. Forfatteren formår at illustrere, at psykoser ikke altid har et klart start- og sluttidspunkt, hvilket gør det udfordrende både for den påvirkede person og omgivelserne at identificere, hvornår psykosen indtræder. Denne dybde i skildringen tilføjer en realisme til fortællingen og giver indblik i kompleksiteten af psykiske udfordringer.

Psykosens Hale synes også at fungere som en form for helingsproces for forfatteren. Bogen tjener som et medium til at udforske og udtrykke de indre kampe og følelsesmæssige turbulenser, der følger med en psykose. Dette giver læseren et intimt indblik i forfatterens egne oplevelser og skaber en forbindelse mellem forfatter og læser.

Selvom længden af bogen måske bidrager til dens kompakthed, efterlader det også en følelse af ønsket om mere. Der er et ønske om at udforske emnet yderligere og dykke ned i de komplekse lag af en psykose, både i forhold til den syge person og de omgivelser, der bliver påvirket.

Psykosens Hale formår at gøre indtryk, selvom det er en kort roman. Kvaliteten af indholdet er ikke altid proportionelt med kvantiteten. I denne lille roman er anmeldelsen, ligesom bogen selv, kort og koncis. Dog efterlader den en fornemmelse af, at der er mere at udforske og forstå, når det kommer til psykose og dens komplekse virkelighed. 

Kenneth Jensen, Psykosens Hale, Antipyrine, 79 sider, januar 2024

Der er lukket for kommentarer.