// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kenneth Jensen: Psykosens hale
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Roman

Kenneth Jensen: Psykosens hale

Skrevet af den 5. februar 2024 – 05:48Ingen kommentarer

Psykosens Hale er en fin og kompakt roman, der p√• trods af sin beskedne st√łrrelse form√•r at ber√łre temaer om psykose p√• en dybdeg√•ende m√•de. Selvom l√¶seren bliver draget ind i forfatterens refleksioner og oplevelser, efterlader bogen alligevel en f√łlelse af, at der kunne have v√¶ret mere at udforske.

En udfordring, som l√¶seren m√łder, er behovet for flere nuancer og mere dybde. Der er √łjeblikke, hvor detaljerne synes at mangle, og forst√•elsen for forl√łbet af psykosen er ikke altid fuldst√¶ndig. Dette kan muligvis skyldes, at bogen er en del af en trilogi, og at l√¶sning af de to andre dele ville give en mere sammenh√¶ngende oplevelse.

Bogens styrke ligger i dens evne til at fange den glidende fase fra normaltilstand til psykose. Forfatteren form√•r at illustrere, at psykoser ikke altid har et klart start- og sluttidspunkt, hvilket g√łr det udfordrende b√•de for den p√•virkede person og omgivelserne at identificere, hvorn√•r psykosen indtr√¶der. Denne dybde i skildringen tilf√łjer en realisme til fort√¶llingen og giver indblik i kompleksiteten af psykiske udfordringer.

Psykosens Hale synes ogs√• at fungere som en form for helingsproces for forfatteren. Bogen tjener som et medium til at udforske og udtrykke de indre kampe og f√łlelsesm√¶ssige turbulenser, der f√łlger med en psykose. Dette giver l√¶seren et intimt indblik i forfatterens egne oplevelser og skaber en forbindelse mellem forfatter og l√¶ser.

Selvom l√¶ngden af bogen m√•ske bidrager til dens kompakthed, efterlader det ogs√• en f√łlelse af √łnsket om mere. Der er et √łnske om at udforske emnet yderligere og dykke ned i de komplekse lag af en psykose, b√•de i forhold til den syge person og de omgivelser, der bliver p√•virket.

Psykosens Hale form√•r at g√łre indtryk, selvom det er en kort roman. Kvaliteten af indholdet er ikke altid proportionelt med kvantiteten. I denne lille roman er anmeldelsen, ligesom bogen selv, kort og koncis. Dog efterlader den en fornemmelse af, at der er mere at udforske og forst√•, n√•r det kommer til psykose og dens komplekse virkelighed.¬†

Kenneth Jensen, Psykosens Hale, Antipyrine, 79 sider, januar 2024

Der er lukket for kommentarer.