// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Engman og Selåker: Skammens vej
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Engman og Selåker: Skammens vej

Skrevet af den 2. marts 2024 – 04:18Ingen kommentarer

Den produktive svenske krimiforfatter Pascal Engman har de seneste 2-3 år ikke blot fundet tid til at skrive fem fremragende krimier i eget navn. Han har også fundet tid til at skrive krimier med kollegaen Johannes Selåker på samme høje niveau som solo-projekterne.

De to svenskere udgav i 2022 “Til minde om en morder“. Nu er de klar med efterfølgeren “Skammens vej”. Det er en fortsættelse af den første, men kan godt læses selvstændigt. Men hvorfor gøre det? Den første var også god. Så læs den først, hvis du ikke allerede har gjort det.

Engman og Selåker tager os med tilbage til Sverige anno 1995, hvor man slikker sårene efter Estonias forlis i september 1994. På samme måde, som vi i den første bog var tilbage i sommeren 1994, hvor Sverige deltog i VM i fodbold. Forfatterne bygger deres fortælling oven på de to store kollektive begivenheder.

I Skammens vej handler det både om menneskehandel, prostitution og spioner. Det væves ind i hinanden på en fornem vis og slutter ganske dramatisk. Netop dramatiske afslutninger er en af de helt store styrker i Pascal Engmans egne bøger og dem, han skriver sammen med Johannes Selåker.

Det er svært at sætte en finger på noget, som kunne have været bedre. Det skulle lige være, at der mangler humor. Det er meget grusomt med kvindehandel, udnyttelse og bestialske mord. Man kunne måske godt ønske sig nogle lidt mere farverige karakterer.

Det kan være, at det kommer i 3’eren. For lur mig om ikke Engman og Selåker har sådan en på vej.

Pascal Engman og Johannes Selåker: Skammens vej. People’s, 2024. 352 sider.

Der er lukket for kommentarer.