// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charles Dickens: Et juleeventyr – gendigtet af Erland Loe
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Eventyr, klassiker, Roman

Charles Dickens: Et juleeventyr – gendigtet af Erland Loe

Skrevet af den 1. december 2023 – 06:40Ingen kommentarer

Julen nærmer sig med hastige skridt, og med den en december måned som ofte er fyldt med mange gøremål og mange traditioner. En tid hvor tingene helst skal være, som de altid har været – for rør blot ikke ved min gamle jul. Måske hører man til dem, som har faste film og bøger, der skal ses og læses, og hvis det er tilfældet, så skal man i år have tilføjet Et juleeventyr til sine traditioner.

Klassikeren Et juleeventyr af Charles Dickens er blevet gendigtet af det norske forfatter Erland Loe, og bogen har fået tilført de smukkeste illustrationer af Lisa Aisato. De er en virkelig fin medspiller til den flotte og voldsomme tekst.

Det må altid være med en vis nervøsitet, at man som forfatter giver sig i kast med at gendigte et så kendt stykke litteratur, men i Erland Loes gendigtning er teksten i gode hænder. Teksten er blevet mere mundret, og de mange tidstypiske henvisninger, som er i originalen, er taget ud, da de forvirrer en nutidig læser mere, end de gavner. Et juleeventyr fremstår skarpt og godt skåret, hvor den eviggyldige historie om at finde juleglæden og udvise omsorg for andre virkelig træder frem.

Jeg tænker, at Et juleeventyr vil være oplagt til familielæsning i løbet af december, hvor man i skæret af levende lys, en æbleskive og lidt gløgg i koppen kan lægge ører til den gode fortælling om juleglæden.  At det godt kan lykkedes at ændre kurs, også selvom man er blevet en gammel forstokket rad som Ebenezer Scrooge. Samtidig skal man tage sig tid til at nyde de smukke illustrationer, som ligger som et fint tableau under fortællingen. Bogen er oplagt til oplæsning, og sætningerne er konstrueret således, at de er lette at tage i munden samtidig med, at der lægges op til at tage en snak om, hvordan vores liv det leves.

Mon så ikke julefreden vil sænke sig i de små hjem?! Et juleeventyr gendigtet af Erland Loe og illustreret af Lisa Aisato får i hvert fald mine varmeste juleanbefalinger.

Charles Dickens, Et juleeventyr – gendigtet af Erland Loe og illustreret af Lisa Aisato; oversat af Per Straarup Søndergaard; Straarup & Co; 2013; 144 sider.

Der er lukket for kommentarer.