// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Charles Dickens: Et juleeventyr – gendigtet af Erland Loe
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Eventyr, klassiker, Roman

Charles Dickens: Et juleeventyr – gendigtet af Erland Loe

Skrevet af den 1. december 2023 – 06:40Ingen kommentarer

Julen n√¶rmer sig med hastige skridt, og med den en december m√•ned som ofte er fyldt med mange g√łrem√•l og mange traditioner. En tid hvor tingene helst skal v√¶re, som de altid har v√¶ret ‚Äď for r√łr blot ikke ved min gamle jul. M√•ske h√łrer man til dem, som har faste film og b√łger, der skal ses og l√¶ses, og hvis det er tilf√¶ldet, s√• skal man i √•r have tilf√łjet Et juleeventyr til sine traditioner.

Klassikeren Et juleeventyr af Charles Dickens er blevet gendigtet af det norske forfatter Erland Loe, og bogen har f√•et tilf√łrt de smukkeste illustrationer af Lisa Aisato. De er en virkelig fin medspiller til den flotte og voldsomme tekst.

Det m√• altid v√¶re med en vis nerv√łsitet, at man som forfatter giver sig i kast med at gendigte et s√• kendt stykke litteratur, men i Erland Loes gendigtning er teksten i gode h√¶nder. Teksten er blevet mere mundret, og de mange tidstypiske henvisninger, som er i originalen, er taget ud, da de forvirrer en nutidig l√¶ser mere, end de gavner. Et juleeventyr fremst√•r skarpt og godt sk√•ret, hvor den eviggyldige historie om at finde julegl√¶den og udvise omsorg for andre virkelig tr√¶der frem.

Jeg t√¶nker, at Et juleeventyr vil v√¶re oplagt til familiel√¶sning i l√łbet af december, hvor man i sk√¶ret af levende lys, en √¶bleskive og lidt gl√łgg i koppen kan l√¶gge √łrer til den gode fort√¶lling om julegl√¶den. ¬†At det godt kan lykkedes at √¶ndre kurs, ogs√• selvom man er blevet en gammel forstokket rad som Ebenezer Scrooge. Samtidig skal man tage sig tid til at nyde de smukke illustrationer, som ligger som et fint tableau under fort√¶llingen. Bogen er oplagt til opl√¶sning, og s√¶tningerne er konstrueret s√•ledes, at de er lette at tage i munden samtidig med, at der l√¶gges op til at tage en snak om, hvordan vores liv det leves.

Mon så ikke julefreden vil sænke sig i de små hjem?! Et juleeventyr gendigtet af Erland Loe og illustreret af Lisa Aisato får i hvert fald mine varmeste juleanbefalinger.

Charles Dickens, Et juleeventyr ‚Äď gendigtet af Erland Loe og illustreret af Lisa Aisato; oversat af Per Straarup S√łndergaard; Straarup & Co; 2013; 144 sider.

Der er lukket for kommentarer.