// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mich Vraa: Under en anden himmel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mich Vraa: Under en anden himmel

Skrevet af den 5. november 2023 – 05:36Ingen kommentarer

Det kan ikke være en overraskelse for nogle, at man i Frankrig kan støde ind i rigtige livsnydere. God mad og vin, fantastisk natur, Tour de France etc etc. Det er præcis, hvad den engelske mesterkok Emma gør på en af sine ture i Sydfrankrig, hvor hendes far bor. Manden hun møder på en lille bjergvandring, er godt oppe i årene, og han er slidt, dehydreret og træt efter at have ledt efter trøfler i en rum tid. Emma hjælper ham ned til sit hus, hvor hun har ham boende nogle dage, så han kan komme sig igen.

Manden er lidt af et mysterium. Han øser gerne ud af sine erindringer, om barndommen i Indokina, hans ungdoms- og voksenliv, der har ført ham vidt omkring i verden, men han vil ikke fortælle, hvem han er og hvor han bor.

Emma er selvfølgelig nysgerrig og prøver at lokke mere ud af ham. Men det helt private skjuler han for sig selv, og i steder beretter han den ene spændende historie om sit liv efter den anden. Han væver barske fortællinger sammen med de store begivenheder i Frankrigs nyere historie og parallelt hermed spiser det umage par sig gennem en perlerække af måltider. Dem får læseren adgang til via en række skønne opskrifter, og man får ubærlig lyst til at kaste sig over køkkengryderne, eller til at hoppe på det første fly mod det sydfranske. Det formår bogen virkelig – at stimulere ens smagsløg og rejselyst.

Samtidig giver ’Under en anden himmel’ en veloplagt rundtur til Fransk Indokina i 1930’erne, Frankrigs bitre nederlag i de første år af 2. verdenskrig og den voldsomme algierske uafhængighedskrig. Vraa skriver dejligt let, og romanen har passager, der både rummer intelligente dialoger, skønne madbeskrivelser og så de dramatiske gengivelser af den mystiske mands liv og afgørende øjeblikke i fransk historie. Det giver helt klart lyst til mere.

Mich Vraa: Under en anden himmel. Lindhardt og Ringhof. 448 sider, september 2023

Der er lukket for kommentarer.