// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Mich Vraa: Under en anden himmel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mich Vraa: Under en anden himmel

Skrevet af den 5. november 2023 – 05:36Ingen kommentarer

Det kan ikke v√¶re en overraskelse for nogle, at man i Frankrig kan st√łde ind i rigtige livsnydere. God mad og vin, fantastisk natur, Tour de France etc etc. Det er pr√¶cis, hvad den engelske mesterkok Emma g√łr p√• en af sine ture i Sydfrankrig, hvor hendes far bor. Manden hun m√łder p√• en lille bjergvandring, er godt oppe i √•rene, og han er slidt, dehydreret og tr√¶t efter at have ledt efter tr√łfler i en rum tid. Emma hj√¶lper ham ned til sit hus, hvor hun har ham boende nogle dage, s√• han kan komme sig igen.

Manden er lidt af et mysterium. Han √łser gerne ud af sine erindringer, om barndommen i Indokina, hans ungdoms- og voksenliv, der har f√łrt ham vidt omkring i verden, men han vil ikke fort√¶lle, hvem han er og hvor han bor.

Emma er selvf√łlgelig nysgerrig og pr√łver at lokke mere ud af ham. Men det helt private skjuler han for sig selv, og i steder beretter han den ene sp√¶ndende historie om sit liv efter den anden. Han v√¶ver barske fort√¶llinger sammen med de store begivenheder i Frankrigs nyere historie og parallelt hermed spiser det umage par sig gennem en perler√¶kke af m√•ltider. Dem f√•r l√¶seren adgang til via en r√¶kke sk√łnne opskrifter, og man f√•r ub√¶rlig lyst til at kaste sig over k√łkkengryderne, eller til at hoppe p√• det f√łrste fly mod det sydfranske. Det form√•r bogen virkelig ‚Äď at stimulere ens smagsl√łg og rejselyst.

Samtidig giver ‚ÄôUnder en anden himmel‚Äô en veloplagt rundtur til Fransk Indokina i 1930‚Äôerne, Frankrigs bitre nederlag i de f√łrste √•r af 2. verdenskrig og den voldsomme algierske uafh√¶ngighedskrig. Vraa skriver dejligt let, og romanen har passager, der b√•de rummer intelligente dialoger, sk√łnne madbeskrivelser og s√• de dramatiske gengivelser af den mystiske mands liv og afg√łrende √łjeblikke i fransk historie. Det giver helt klart lyst til mere.

Mich Vraa: Under en anden himmel. Lindhardt og Ringhof. 448 sider, september 2023

Der er lukket for kommentarer.