// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Josefine Ottesen: Drømmemesteren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Roman

Josefine Ottesen: Drømmemesteren

Skrevet af den 29. januar 2024 – 05:49Ingen kommentarer

Sikken et epos! Lad os lige tale lidt mere om en udgivelse, som synes at være gået lidt under radaren i det forgangne år. I efteråret 2023 kunne Josefine Ottesen fejre sit 40års jubilæum som forfatter, og det gjorde hun med selvudgivelsen af to binds værket Drømmemesteren.

Og hvilken udgivelse!

Det er en velfortalt, interessant og spændende fortælling om et samfund, som står på randen af ødelæggelse, da man har glemt, hvad det er man kommer af, og hvad det er, som holder et samfund sammen, ja, hvad det er forankret i.

Den unge klanpige Tuva, som nyder sit liv i Højlandet, hvor hun sammen med sin familie lever i pagt med naturen, har en drøm, som vender op og ned på det, hun ellers kender til. Drømmen, som hun har, fortæller om en forfærdelig katastrofe med kæmpe ødelæggelser og død til følge, som vil ramme Flodlandet. Tuva fortæller om sin drøm, og hun ender splittet mellem bedstefaren, som mener hun skal drage til byen og advare om den forestående ulykke, og hendes mor som mener, at hun skal blive i klanen og lade folk i Flodlandet sejle deres egen sø. De ligger, som de har redt.

Tuva drager afsted, og snart ser hun sig hvirvlet ind i et spin, magtkampe og klasseskel, som hun slet ikke kender til og aldrig har oplevet før. Hun skal lære at begå sig og finde en måde, hvorpå hun kan få fortalt magthaverne om sin drøm, så de kan gøre foranstaltninger til at redde byen. Men selvom Tuvas intentioner er gode, så er sandheden nogle gange ilde hørt. Pludselig ser Tuva sig fanget i edderkoppens spind. Hvem kan hun stole på? Hvem udnytter hvem?  Og hvordan kan det være, at guld er kommet til at være det, alle stræber efter, at det er blevet målet i livet? Dertil er de sorte krystaller kommet til at være betyde alt for meget for folket. Det synes som om, de sorte krystaller overtager menneskenes liv, så de til sidst mister deres sunde fornuft og deres egen dømmekraft? Samtidig med denne store opgave, som Tuva er sat på, følger vi hende også i udviklingen fra at være en ung, måske lidt naiv klanpige, til at blive en voksen kvinde, som har en evne – en gave, som hun ikke kan flygte fra.

Josefine Ottesen skriver skønt, og hun formår med denne fortælling at bygge et helt nyt samfund op. Det er god fantasy fortælling samtidig med, at det er en coming of age historie. Dertil er der mange hilsner til det samfund og den verden, vi har bygget op, og som vi lever vi. Der er bid i hendes skrivemåde, og man fornemmer også en vis ængstelse for, hvor det er, vi som verdens samfund bevæger os hen.

Min eneste anke mod bogen er, at den er tung at sidde med, men det glemmer man heldigvis hurtigt, da man suges ind i fortællingen. Så er du til eventyr, fantasy og drabelige opgør, så er jeg næsten sikker på, at Drømmemesteren også er noget for dig.

Josefine Ottesen, Drømmemesteren bind 1 + 2, selvudgivelse, 2023, 329 + 389 sider.

Der er lukket for kommentarer.