// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Deepti Kapoor: Lasternes tid
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Deepti Kapoor: Lasternes tid

Skrevet af den 11. september 2023 – 05:56Ingen kommentarer

Deepti Kapoor dykker i ‘Lasternes tid’ ned i et korrupt univers med gangstere, korrupte politikere og en indisk underklasse, der er fanget i fattigdom og nød. Det er ikke noget kønt portræt af forholdene i den menneskerige nation.

Romanen følger tre mennesker, der som fortællingen skrider frem, bliver bundet sammen. Der er Ajay, som vokser op i en fattig familie af daglejere, og da faderen dør, mister familien sin beskedne indtægt. Ajay tages med af en lokal entreprenør, som sælger ham til en landmand langt væk fra hans hjemegn.

Playboyen Sunny lever i uendelig rigdom og dekadence med stoffer, kvinder og vidtløftige visioner om at skabe et nyt Indien. Han kommer fra den voldelige gangsterfamilie Wadia, som han forsøger at vriste sig fri af. Og så er der journalisten Neda, smuk, seksuelt frigjort, med rødder i en intellektuel og velstillet familie. De ved udmærket godt, at der er noget helt galt i det indiske samfund, men vender det blinde øje til for at bevare privilegier og velstand.

Neda er på jagt efter den gode historie og fascineres af Sunny, som hun indleder et heftigt forhold til. Her møder hun Ajay, som ad forskellige omveje er blevet personlig oppasser for Sunny, og det klarer han virkelig godt.

Neda er idealist og vil bruge sin journalistik til at grave og afsløre hemmeligheder for i sidste ende at skabe forandringer. Men det er særdeles vanskeligt, når magthaverne inden for erhvervslivet, de politiske cirkler og myndighederne er bundkorrupte.

Så ’Lasternes tid’ er bestemt ikke en feel good-roman, men snarere et passioneret, frustreret og vredt opråb. Romanen er spændende, velfortalt og indsigtsfuld. Den giver et indblik i en kultur og samfundsform, som er ukendt for mange af os.

Deepti Kapoor: Lasternes tid. Gutkind. 598 sider, oversat af Louise Ardenfelt Ravnild. August 2023

Der er lukket for kommentarer.