// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christina Lund: Sort monsun
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Christina Lund: Sort monsun

Skrevet af den 31. juli 2023 – 06:10Ingen kommentarer

En dansk ambassadørdatter forsvinder sporløst i Bangkok. De thailandske myndigheder er tilbageholdende med at efterforske sagen på grund af en diplomatisk krise mellem Thailand og Danmark.

Den tidligere udenrigskorrespondent Cathrine Birklund rejser dertil for at hjælpe med at opklare, hvad der er sket, fordi en gammel veninde, der nu er hyret af ambassadørparret til at finde deres datter, beder om hendes hjælp.

Men Cathrine er på randen af et sammenbrud. Hun har både ødelagt forholdet til sin mand og barn, har mistet sit prestigefyldte job og dagene går mest med at drukne sin elendighed i alkohol.

Er hun overhovedet til nogen hjælp? Og er det klogt at rejse til Bangkok? Cathrine øjner muligheden for at få en god historie i kassen og dermed måske få sit job igen. Men intet er så simpelt – eller ufarligt – da hun når frem.

Sort monsun er oplagt til dig, der elsker en god thriller, der er let at læse og følge med i og hvor tempo og begivenheder får din puls lidt op.

Den er velskrevet og spændende og forfatterens viden om Asien skinner tydeligt igennem.

Efter min mening fylder hovedpersonen Cathrines personlige traumer for meget og der er smurt lidt for tykt på, når hun i sine alkoholtåger “får beskeder” fra sin lille søn. Det er lige før, at det fylder lige så meget som selve plottet.

Jeg er med på, at det er første bind i en planlagt trilogi og det derfor kan være nødvendigt at få bygget karakteren op, men jeg håber, at det fylder mindre i næste bind, da historien om diplomati, politik og kultur er langt mere spændende end hovedpersonens privatliv og traumer.

Christina Lund, Sort monsun, Gutkind, 298 sider, 2023.

Der er lukket for kommentarer.