// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anne Mette Kirk: Dobbeltfejl
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anne Mette Kirk: Dobbeltfejl

Skrevet af den 15. juni 2023 – 06:31Ingen kommentarer

Anne Mette Kirk er tilbage i topform som vi kender det fra hendes f√łrste udgivelse Knust.

Hun blev inspireret til denne nye romans tema, da hun overh√łrte en samtale mellem nogle voksne, der fortalte om en stor konflikt p√• deres b√łrns skole. En konflikt der indebar, at et barn blev smidt ud af skolen p√• grund af et overgreb. Det fik hende til at dykke ned i det med konflikter p√• skoler, der tr√¶kker tr√•de ud i for√¶ldregrupper. Historier dukkede op og en roman begyndte at rumstere i forfatteren.

Det blev til den aktuelle udgivelse Dobbeltfejl. Her m√łder vi tre drenge p√• 11 √•r. De g√•r p√• den samme skole og spiller tennis i deres fritid. Og s√• har den ene af drengene optaget en video i en seksuel situation, som snart bliver delt p√• de sociale medier. Er der – som bagsideteksten sp√łrger – tale om drengestreger, eksperimenterende leg eller et regul√¶rt overgreb?

M√łdrene til to af drengene er veninder. Kan venskabet overleve konflikten?

Dobbeltfejl er en roman om for√¶ldreskab, venskab og om at v√¶re sig selv og sin familie n√¶rmest. Det er en unders√łgelse af, hvor meget konflikt et venskab blandt voksne kan b√¶re og en unders√łgelse af, hvor sv√¶rt det er at opf√łre sig voksent, roligt og rationelt, n√•r det handler om ens barn. Jeg synes is√¶r skildringen af, at det p√¶ne kontrollerede dannede menneske gradvist bliver mere usympatisk i takt med, at den faste stabile verden man kender g√•r i opl√łsning.

Anne Mette Kirk l√•ner greb fra krimigenren og det g√łr, at bogen er sp√¶ndende fra start til slut. Faktisk er vi langt inden i romanen, f√łr vi f√•r af vide, hvad det er drengene har gjort. Og ved vi s√• ogs√• det?

Dobbeltfejl er en pageturner af en spændingsroman. Lur mig om den ikke ryger med i en del kufferter denne sommer. Det er næsten en skam, jeg allerede har læst den.

Anne Mette Kirk, Dobbeltfejl, Maj 2023, Gutkind forlag, 400 sider.

Der er lukket for kommentarer.