// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Vincent F. Hendricks: Nok om mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund, Videnskab

Vincent F. Hendricks: Nok om mig

Skrevet af den 22. august 2023 – 06:49Ingen kommentarer

Din kollega bliver forfremmet eller f√•r l√łnforh√łjelse. Din √¶gtef√¶lle tager p√• weekendtur med veninderne og efterlader dig derhjemme med b√łrnene. √Čn p√• instagram er lykkes bedre med noget, end du er. ‚ÄĚHvad med mig?‚ÄĚ, t√¶nker du. Det t√¶nker vi alle fra tid til anden.

Men det skal vi holde op med.

Hvorfor og hvordan byder Vincent F. Hendricks ind p√• i denne udgivelse, der b√•de kommer omkring Kant, Kierkegaard og Descartes og som byder p√• volumin√łst sprog, masser af teori og snirklede formuleringer.

Så du skal have lyst til at læse om emnet, tænker jeg, hvis du giver dig i kast med denne bog. Og det havde jeg.

S√• med det in mente fortsatte jeg ogs√• l√¶sningen efter et tungt og relativt s√łvndyssende teoretisk kapitel i f√łrste del af bogen om parret Alpha og Luca, hvis parforhold forklares gennem spilteori.

Jeg fandt heldigvis de f√łlgende kapitler mere interessante og mindre s√łvndyssende, blandt andet dem hvor Hendricks kommer ind p√• dynamikkerne i anerkendelses√łkonomi og d√©t, at vi render rundt og k√łber os fattige i overprissatte identitetsmark√łrer som Gaggenau hvidevarer til hjemmet og Moncler-jakker til vores b√łrn, som de kan passe et halvt √•r ad gangen.

Han taler om, hvordan det altid har været et karaktertræk hos mennesker, men hvordan det vokser og bliver mere tydeligt på grund af de platforme, vi har til rådighed i dag.

For n√•r vi i h√łjere grad bliver eksponeret for, hvad andre opn√•r, f√•r eller har, er det mere n√¶rliggende at t√¶nke ‚Äúhvad med mig‚ÄĚ end n√•r vi ikke har den viden, hvilket han belyser med et meget konkret eksempel om fluefiskeri.

Jeg er begejstret for Vincent F. Hendricks formidling, men det er f√łrste gang, jeg stifter bekendtskab med den i bogform. Jeg tror, jeg foretr√¶kker ham p√• lyd, hvor teori og ligninger fylder en anelse mindre og budskaberne leveres lidt mindre kringlet.

Nok om mig er oplagt til dig, der (også) mener, at samfundet og fællesskabet er ved at kuldsejle i denne egocentriske tidsalder og som gerne vil vide, hvordan du mindsker dit eget bidrag hertil.

For jo, jeg vil vædde med, du kan genkende sig selv i meget af det.

Vincent F. Hendricks: Nok om mig, Politikens forlag, maj 2023, 203 sider.

Der er lukket for kommentarer.