// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris Whitaker: Under de høje ege
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Chris Whitaker: Under de høje ege

Skrevet af den 30. juni 2023 – 05:17Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Julie fra Instagramprofilen @detbareboeger

Handlingen udspiller sig i en lille amerikansk by, hvor alle kender alle og kriminalitet er ikke-eksisterende.

Lige ind til Jess oplever enhver forælders værste mareridt. En nat vågner hun ved lyden af en hviskende stemme, som siger hendes navn. Fortumlet griber hun ud efter babymonitoren, som viser hendes sovende 3-årige søn – men også en skræmmende klovn, der sidder i hjørnet af børneværelset. Sønnen forsvinder og hele byen går i selvsving. Hvem har dog kidnappet Harry?

Efter tre måneder er opklaringsarbejdet stort set gået i stå, og de fleste af byens indbyggere er vendt tilbage til deres almindelige liv. Den lokale politibetjent er dog fortsat besat af at opklare sagen og også ret besat af Jess, som han har et godt øje til.

Jess forsøger at holde liv i efterforskningen ved at spurte byen rundt, stemme dørklokker og hænge billeder af Harry op i samtlige lygtepæle. Samtidigt er hun ved at gå helt op i limningen – alkoholen og de mange mænd, hun opstøver på snuskede beværtninger i nabobyerne, er kun en ringe trøst.

Persongalleriet er stort og det kræver lidt af læseren at holde styr på alle karakterne som kædes sammen, efterhånden som handlingen skrider frem. Alle bærer de på en hemmelighed, hvilket er med til at holde spændingen oppe til det sidste.

Man kommer til at holde af personerne i den lille by, især Manny som gerne vil være byens gangster men må opgive hvervet, da det er for varmt med tredelt jakkesæt og høj hat. De erhvervsdrivende i den lille by er heller ikke helt med på hans mafiametoder og opkrævning af beskyttelsespenge.

Humoren og de elskelige personer i bogen gør, at den på trods af et ubehageligt plot også bliver en hyggelig læseoplevelse. Chris Whitaker er god til at beskrive stemningen i den ellers så pæne lille by og alt det, der ligger og kradser lige under overfladen.

Jeg har endnu ikke læst Chris Whitakers bestseller “Vi begynder med slutningen” som udkom sidste år – men den står nu højt på min læseliste.

Chris Whitaker, Under de høje ege, 400 sider, Maj 2023, Alpha forlag.

Der er lukket for kommentarer.