// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Signe Amtoft: Det ordner sig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Rejsebog

Signe Amtoft: Det ordner sig

Skrevet af den 24. maj 2023 – 06:53Ingen kommentarer

Jeg ved ikke, om jeg kan yde denne her bog retfærdighed. For hvis jeg går i gang med fortælle, hvad den handler om, er jeg bange for, at du vil tænke, at det ikke er noget for dig.

En anden persons rejsedagbog, beskrivelser af, hvordan hun laver mad og drikker kaffe, naturbeskrivelser og noget med at finde sig selv. Jeg ville nok tænke det samme.

Men åh, hvor var den noget for mig.

Sikke en vidunderlig, sanselig oplevelse at l√¶se denne her bog. Det f√łles som at have f√łrt en meningsfuld samtale med et andet menneske eller f√•et et dejligt kram, der f√•r skuldrene til at s√¶nke sig. F√łlelsen af, at det ordner sig.

Og bogens titel, som er en overs√¶ttelse af det islandske motto ‚ÄĚthetta reddast‚ÄĚ er omdrejningspunktet i denne rejsedagbog, hvor forfatteren udforsker Island og sig selv. Efter et h√•rdt √•r og en tvivl om, hvad der skal ske i tilv√¶relsen, beslutter hun sig for at rejse til Island.

‚ÄĚNu er jeg p√• vej til Island for at finde ud af, hvilke sanseindtryk, der gemmer sig d√©roppe, og om de kan tr√¶kke mig ud af mit navlebeskuende armod‚ÄĚ

Det er √¶rligt, f√łlsomt og humoristisk og Signe Amtoft skriver utrolig godt. Kombinationen af Signe og Island, hendes s√•rbarhed og landets r√• natur, √¶rligheden, der siver ud af b√•de hende og de mennesker og det land, hun m√łder, fungerer utroligt godt.

Flere steder beskriver hun simple ting, som v√¶kker genklang i mig, mens jeg l√¶ser, for eksempel da hun m√łdes med en lokal for at l√¶re mere om den traditionsrige bryde-sport Gl√≠ma; ‚ÄĚDer er en slags universalitet i gymnastiksale. Uanset hvor de er, h√łres lyden af basketbolde, der dunker, af trippende gummisko, der piver i kontakt med gulvet ‚Äď og d√©t selvom der ikke engang er basketbolde eller gummisko til stede‚ÄĚ.

Jeg vil anbefale den til alle, der trænger til et litterært pusterum. Til en langsom og givende læseoplevelse. Til at mærke, at alt ordner sig.

Men jeg advarer om, at du får en ubændig trang til at rejse til Island.

Signe Amtoft, Det ordner sig, Lindhardt & Ringhof, april 2023, 265 sider.

Der er lukket for kommentarer.