// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anders de la Motte: De bjergtagne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Sp√¶nding

Anders de la Motte: De bjergtagne

Skrevet af den 13. juli 2023 – 05:31Ingen kommentarer

Medrivende og godt skruet sammen! Det er, hvad Anders de la Mottes nye spændingsroman De bjergtagne er!

Leonora Asker stiler efter at blive chef i afdelingen for personfarlig kriminalitet, og da en h√łjt profileret kidnapningssag lander p√• hendes bord, synes det at flaske sig for hende. L√łser hun sagen, s√• er jobbet s√• godt som sikkert hendes. Men selvf√łlgelig skal tingene ikke g√•, som hun √łnsker. En tidligere flamme indkaldes og udn√¶vnes til efterforskningsleder, og Leonora Asker forflyttes, eller som det hedder, forfremmes til en stilling som chef i afdelingen for glemte sager og fortabte sj√¶le.

Nede i de glemte og hensygnende lokaler med sp√łjse st√łvede eksistenser falder hun over en sag, som hendes forg√¶nger har gravet i. Hun tager fat, hvor forg√¶ngeren sluttede, og pludselig ser hun sm√• ildevarslende figurer dukke op p√• gerningssteder, i en stor modeltogsbanes landskab, og hun f√•r igen kontakt til en gammel ven, som er optaget af forladte steder. Pludselig er Leonara Askers sag indrulleret i den nye kidnapningssag, og hun k√¶mper en brav kamp for at finde ud af, hvad der er op og ned. Samtidig k√¶mper hun med fortidens sp√łgelser, hvor et valg om at bo hos sin far har sat sig dybe og alvorlige ar og har haft store konsekvenser for hendes voksenliv.

Anders de la Motte skriver skarpt og nuanceret, og hans m√•de at skrive personer frem p√• er meget levende og trov√¶rdigt. Man ser for sig, hvad, det er, for en betjent Eskil the detective er, n√•r det er s√•dan, han kalder sig p√• Tinder. Jeg kan godt lide en god krimi eller sp√¶ndingsroman, men jeg m√• nok indr√łmme, at jeg er mere interesseret i personfremstillingen og deres indbyrdes relationer end selve forbrydelsens opklaring, og indenfor det felt er Anders de la Motte en mester. Jeg hepper selvf√łlgelig p√•, at forbrydelsen skal opklares, men jeg hepper i lige s√• h√łj grad p√• de involverede parter, og det de k√¶mper med.

Kunne man lide hans Skånekvart er jeg sikker på, at man også vil nyde De bjergtagne.

Anmeldelser af de fire bind i Skånekvartetten kan findes her  Sensommerjagt; Efterårssorg; Vintervild; og Forårsoffer.

De bjergtagne er f√łrste bind i forfatterens nye serie om Leonora Asker, og jeg gl√¶der mig til at f√łlge hendes videre f√¶rd i afdelingen for glemte sager og fortabte sj√¶le.

Anders de la Motte; De bjergtagne; oversat af Louise Urth Olsen; Modtryk; 2023; 489 sider.

Der er lukket for kommentarer.