// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Andrea Brofeld: Afslutninger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kim Andrea Brofeld: Afslutninger

Skrevet af den 17. juni 2023 – 06:53Ingen kommentarer

Sarah arbejder på et plejehjem. Her har hun været i mange år og når en beboer dør, må og skal hun afslutte det de var i gang med. Det kan være et strikketøj, en kop kaffe, et puslespil eller de sidste kapitler i en bog. Hun starter aldrig rigtig på noget – hun har kun fokus på afslutninger.

Det bliver man som læser jo temmelig nysgerrig på og igennem bogen får man forklaringen og den fortælling er så rørende og vigtig og udfoldes på fineste vis.

Sarah har haft en temmelig kaotisk opvækst og har ofte været i klemme og har måttet tilpasse sig omgivelserne i de mange skift hendes opvækst har været præget af.

Hendes voksenliv har derimod stået stille. Hun har sine egne små rutiner og måder at gøre tingene på. Hun holder helst kun 1 fridag ad gangen, for hvad skal man stille op med sådan en hel lang dag uden faste planer?

Men en dag flytter der en lille sårbar familie ind i opgangen, hvor Sarah bor. Og så er der pludselig forandringer på vej for Sarah.

Og selv om Sarah absolut ikke er en krammer – så får man bare lyst til at give hende et varmt langt kram og forsikre hende om, at hun er god nok lige præcis som hun er og at hun også har lov til at starte på noget nyt.

Afslutninger er simpelthen den fineste bog, jeg har læst i lang tid. Det er en roman om opvækst, arv og miljø og om kærlighed og sorg, hemmeligheder og ensomhed. Det at stå lige i udkanten af fællesskabet, hvor det kan være så svært at træde ind, for det kan være så meget nemmere at træde et skridt tilbage.

Jeg håber sådan, at bogen bliver til en film. Jeg har i hvert fald haft en film kørende på den “indre skærm”, imens jeg har læst denne bog. Sproget flyder og skaber billeder og det er lige det man har brug for som læser en gang imellem. Skønt!

Kim Andrea Brofeldt, Afslutninger, Forlaget Alpha, 2023, 350 sider.

Der er lukket for kommentarer.