// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ayanna Lloyd Banwo: Dengang vi var fugle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ayanna Lloyd Banwo: Dengang vi var fugle

Skrevet af den 29. maj 2023 – 05:28Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Julie Gudmundsson fra Instagramprofilen @detbareboeger

Bag den smukke forside gemmer sig ligeledes en smuk og sanselig historie fra Trinidad. Historien om sorg og kærlighed bliver fortalt i et roligt tempo af hovedpersonerne Darwin og Yejide.

Darwin er en ung rastafari-fyr, som bor sammen med sin mor i en lille landsby i Trinidad. Lige indtil den dag han får tilbudt at arbejde som graver på kirkegården i storbyen Port Angeles. Darwin er desperat efter arbejde og synes ikke, han kan takke nej til jobbet, selv om det fører til et direkte brud med både hans religion og hans mor. Darwin må ifølge sin tro ikke omgås de døde.

Darwin finder sig hurtigt til rette i dagligdagen på kirkegården og falder let ind i arbejdsrytmen med de andre arbejdere. Alligevel er det som om, der er noget der ikke stemmer på kirkegården. Har bossen mon gang i lyssky forretninger? Hvordan kan det være, at de gamle grave ser nye ud og de nye ser ud som om, noget er kommet op af dem…? Og hvem er manden, som svæver over gravene – men som er umulig at indhente…?

Samtidigt er Yejides mor døende. Yejide venter på, at moren traditionen tro skal kalde på datteren fra sit dødsleje, så der kan opstå en spirituel forbindelse imellem dem, og de kan udføre et særligt dødsritual. Men forholdet til moren er ikke nemt, og selv på sit dødsleje er moren følelseskold og umedgørlig. Det går op for Yejide, at moren efterlader sig en tung arv, som det forventes, at Yejide påtager sig. Yejides familie nedstammer fra de sorte fugle, som flyver mod øst ved solnedgang med de dødes sjæle.

Darwin og Yejide mødes på kirkegården, og en smuk kærlighedshistorie opstår.

Dengang vi var fugle er en magisk og poetisk fortælling. Hvis du er til magisk realisme og anderledes historier fra mere eksotiske kulturer, så vil denne bog helt sikkert være noget for dig.

Jeg synes, det er interessant at få åbnet sit litterære udsyn mod verdenslitteraturen og stifte bekendtskab med en helt anden kultur.

Romanen er Ayanna Lloyd Banwos debut og en velskrevet en af slagsen.

Ayanna Lloyd Banwo, Dengang vi var fugle, Gutkind, 2023, 300 sider.

Der er lukket for kommentarer.